Tgrt Haber

Uzayda şaşırtıcı keşif: Sıraya dizilmiş gizemli yapılar bulundu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
03 Haziran 2023 15:41 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 16:03
Uzayda şaşırtıcı keşif: Sıraya dizilmiş gizemli yapılar bulundu

Bilim insanları uzayda örüntü halinde sıralanmış bir dizi şerit bulduğunu açıkladı. Bu devasa yapılar, galaksinin merkezindeki karadeliği işaret ediyor.

Bilim insanları evrenimizde beklenmedik bir örüntüde sıralanmış bir dizi "şerit" buldu. Samanyolu galaksinin ortasında yer alan bu devasa yapılar, galaksinin merkezindeki karadeliği işaret ediyor. Araştırmacılar her biri 5 ila 10 ışık yılı uzunluğundaki bu yapılardan yüzlerce olduğunu söylüyor. Northwestern Üniversitesi'nden araştırmayı yöneten Farhad Yusef-Zadeh, "Karadeliğe doğru işaret ediyor gibi görünen yapılardan oluşan yeni bir popülasyonu birdenbire bulmak sürpriz oldu" dedi. 

Uzayda şaşırtıcı keşif: Sıraya dizilmiş gizemli yapılar bulundu

"GÖRDÜĞÜMDE AFALLADIM" 

Farhad Yusef-Zadeh, konuya ilişkin şunları söyledi: “Bunları gördüğümde gerçekten afalladım. Kendimizi kandırmadığımızdan emin olmak için çok çalışmak zorunda kaldık. Bu iplikçiklerin rasgele değil karadeliğimizin dışarıya madde atmasına bağlı gibi göründüğünü bulduk. Galaksimizin çekirdeği gibi kaotik bir alanın ortasında düzen bulmak tatmin edici bir şey” ifadelerini kullandı. 

Independent'ın haberine göre 1980'lerin başında Profesör Yusef-Zadeh, Samanyolu'nun merkezindeki Sagittarius A* adlı karadeliğin yakınında galaksimiz boyunca salınan bir dizi devasa, tek boyutlu iplikçik bulmuştu. Daha önce keşfedilmeyen bu yeni iplikçikler çok daha kısa ve boylu boyunca uzanarak karadelikten dışarı doğru yayılıyor.

Kaynak: Independent

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...