Tgrt Haber

Uzayın hakimi SpaceX, 22 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
05 Haziran 2023 13:42 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 13:43
Uzayın hakimi SpaceX, 22 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi

Dünyanın her yerine internet sağlamak amacıyla uzaya gönderilen Starlink sayısı giderek artıyor. Son olarak 22 uydu daha SpaceX tarafından yörüngeye gönderildi.

Uzay alanında faaliyet gösteren SpaceX​, dünyanın her yerine Starlink​ hizmetiyle internet sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elon Musk​'ın şirketi kısa süre önce yörüngeye 22 uydusunu daha gönderdi. 

Space.com'un haberine göre  SpaceX, yeni Starlink internet uydularından oluşan filoyu 4 Haziran Pazar günü erken saatlerde bir sabah kalkışıyla yörüngeye fırlattı.

SPACEX, STARLİNK'LERLE UZAYA HAKİM OLMAYA DEVAM EDİYOR

SpaceX'in Starlink iletişim takımyıldızı için 22 yeni "V2 Mini" internet uydusunu taşıyan Falcon 9​ roketi , Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundaki Uzay Fırlatma Kompleksi 40'tan Pazar günü saat 08:20 EDT (1220 GMT) ile fırlatıldı.

Uzayın hakimi SpaceX, 22 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi

Roketin ilk kademesi ise Atlas Okyanusu'ndaki bir insansız hava aracına indi. SpaceX'in şu anda yörüngede 4 binden fazla Starlink uydusu bulunuyor ve binlercesini daha fırlatmayı planlıyor.

Kaynak: Space.com
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: Space.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...