Tgrt Haber

Uzayın hakimi SpaceX: Falcon ateşlendi, 54 Starlink uydusu daha yörüngeye yerleşti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2022 13:40 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 14:41

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, bir Falcon-9 roketi daha ateşleyerek 54 Starlink uydusunun daha yörüngeye fırlattı. Son fırlatılan uydular sayesinde yoğunluk yaşanan bölgelere daha hızlı internet erişimi sağlayacağı aktarıldı.

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Elon Musk​'ın kurduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX​, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü'nden sabahın erken saatlerinde yeni bir Falcon-9 roketini ateşledi. 54 Starlink​ uydusunu taşıyan roket başarılı bir şekilde kalkış yaparak görevini tamamladı. Falcon-9'un ilk aşama güçlendiricisinin fırlatmanın ardından okyanus yüzeyindeki "insansız platforma" ineceği kaydedildi. Son fırlatılan uydular sayesinde yoğunluk yaşanan bölgelere daha hızlı internet erişimi sağlayacağı aktarıldı.

HEDEF: UCUZ UZAY TAŞIMACILIĞI

Musk tarafından kurulan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay araçlarını bünyesinde bulunduruyor. Şirketin uzay taşımacılığının maliyetini düşürme hedefiyle kurulduğu biliniyor.

NASA MUSK'TAN RAHATSIZ

Öte yandan Twitter'ı satın alarak yoğun bir çalışma temposunun içine giren Elon Musk, vaktinin neredeyse tamamını Twitter genel merkezinde geçiriyor. Ancak bu durum, NASA yöneticilerini oldukça rahatsız ediyor.

NASA, MUSK YÜZÜNDEN GEÇ KALMAK İSTEMİYOR

NASA yöneticisi Bill Nelson, sürekli Twitter ile ilgilenen Elon Musk’ın SpaceX bünyesinde bulunan Artemis görevi ihalesinin aksayabileceğinden endişe duyuyor. SpaceX, aldığı ihale ile 2025 yılı sonlarında Artemis 3 görevine katılan astronotları Ay yüzeyine indirecek. Şimdiye kadar bazı teknik ve finansal sorunlar nedeniyle görevleri geciktiren NASA, bir de Elon Musk yüzünden geç kalmak istemiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...