Tgrt Haber

Valve'dan 'Counter Strike 2' kullanıcılarına uyarı: Özelliği açarsanız ban yersiniz!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
15 Ekim 2023 10:31 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 10:35
Valve'dan 'Counter Strike 2' kullanıcılarına uyarı: Özelliği açarsanız ban yersiniz!

Valve, Counter Strike 2 kullanıcılarına yeni bir konu üzerine uyardı. AMD grafik sürücüsünü güncelleyen kullanıcıların, Anti-Lag açması ban sebebi olacak.

Valve​'nin yeni oyunu CS2, çıkış yaptığı andan itibaren büyük ilgi topladı. Birinci oyunun devamı niteliğinde gelen CS2, kısa sürede geniş kitlelere ulaştı ve büyümesini de sürdürüyor. 

Hilecilere meydan okuyan Valve, CS2'de hile yapan kişi ya da ortaklarını yakaladığı an büyük cezalarla karşı karşıya bırakıyor. Ancak ban yeme sebebi masum kullanıcıları da etkileyebilir. .Çünkü AMD​'nin yeni grafik güncellemesinde getirdiği Anti-Lag özelliği, Counter Strike 2 oyuncularının ban yemesine sebep oluyor. Peki ama nasıl?

AMD KULLANICILARI CS2'DE BAN YİYEBİLİR

Teknoweek'in aktardığına göre Valve, Counter-Strike serisinin en yeni oyunu Counter-Strike 2​ oyuncularına önemli bir uyarıda bulundu. Şirket, oyuncuların AMD’nin Anti-Lag teknolojisini kullanmaları durumunda banlanacaklarına dair bir açıklama yaptı.

Valve’in bu kararı, AMD’nin Anti-Lag özelliğinin oyun içi avantaj sağladığına dair gelen şikayetler sonrasında geldi. Bazı oyuncular, bu özelliğin kullanımının oyun içerisindeki tepki sürelerini iyileştirdiğini ve bu nedenle diğer oyunculara kıyasla avantaj sağladığını belirtti. Özellikle profesyonel oyuncular arasında bu tür teknolojik avantajların haksız rekabet yarattığına dair endişeler büyümeye başladı.

Valve'dan 'Counter Strike 2' kullanıcılarına uyarı: Özelliği açarsanız ban yersiniz!

Diğer yandan CS2’nin geliştiricisi Valve, yaptığı açıklamada, “Tüm oyuncularımız için adil ve eşit bir oyun ortamı sağlamayı hedefliyoruz. AMD’nin Anti-Lag teknolojisi, oyun mekaniklerine etki edebilecek bir avantaj sağlıyor ve bu da haksız bir rekabet ortamı yaratıyor. Bu nedenle bu özelliği kullanarak oyuna giren oyuncuları banlama kararı aldık.”dedi.

Söz konusu özellik, yani Anti-Lag, grafik kartının performansını optimize ederek oyunlarda daha akıcı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ancak bu özellik, bazı oyunlarda avantaj sağlayabileceği için eşit bir oyun deneyiminin önüne geçiyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...