Tgrt Haber

visionOS 1.0.3 güncellemesi çıktı: Apple Vision Pro'nun önemli eksikliği giderildi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
13 Şubat 2024 11:59 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 11:59
visionOS 1.0.3 güncellemesi çıktı: Apple Vision Pro'nun önemli eksikliği giderildi

Apple Vision Pro'ya yeni güncelleme geldi. Teknoloji devi Apple, gözlüğün çıktığı günde beri eleştirilen önemli bir eksikliğini bu yeni güncellemeyle giderdiğini açıkladı.

Apple​ bugün, Vision Pro​ gözlüğü için visionOS 1.0.3 güncellemesini yayınladı. Bu da cihazın piyasaya sürüldüğü 2 Şubat tarihinden bu yana Apple'ın sağladığı ilk güncelleme​ oldu. Yazılım, visionOS 1.0.2'nin yayınlanmasından iki hafta sonra geldi.

Yeni ‌visionOS‌ güncellemesi, Ayarlar uygulamasını açıp Yazılım Güncelleme bölümüne giderek yüklenebiliyor. Peki güncellemeyle birlikte neler değişti? İşte detaylar...

VİSİON PRO'NUN ŞİFRESİNİ SIFIRLAMAK KOLAYLAŞTI

‌visionOS‌ 1.0.3 ile Apple, Vision Pro'nun şifresinin unutulması halinde cihazın sıfırlanarak eski haline döndürülebileceği bir özellik ekledi. Ayrıca detayları belirtilmeyen çeşitli hata düzeltmelerini de getirdi.

Apple'ın internet sitesinde yer alan yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri sağlar ve şifrenizi unutmanız durumunda cihazınızı sıfırlama seçeneği ekler."

Vision Pro piyasaya çıktığında şifreyi sıfırlama seçeneği sunmuyordu. Bu sebeple de, şifresini unutan kullanıcılar cihazı Apple mağazasına götürmek zorunda kalıyorlardı. Yeni güncellemeyle artık bir şifre belirli sayıda yanlış girildiğinde kullanıcılara Vision Pro'yu silme seçeneği sunulacak.

Vision Pro'yu sıfırlamanın etkinleştirme kilidini kaldırmadığını, dolayısıyla das gözlüğün çalınması durumunda bu özelliği kullanan kişinin Apple Kimliğiyle giriş yapamayacağını da belirtmekte fayda var.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...