Tgrt Haber

Volkswagen'de işler kötü... İki modelin üretimi durduruldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: InsideEVs.com
05 Aralık 2023 14:23 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 14:23
Volkswagen'de işler kötü... İki modelin üretimi durduruldu

Volkswagen CEO'su Thomas Schaefer'in "artık rekabetçi değiliz" çıkışından kısa bir süre sonra Alman otomobil devi, yaşanan arz - talep sorunları nedeniyle ID.3 ve Cupra Born modellerinin üretimine ara verdi.

Alman otomotiv devi Volkswagen​ Grubu'nun Avrupa'nın en büyük elektrikli araç tesislerinden biri olan Zwickau fabrikasında yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Volkswagen, popüler modelleri olan "Volkswagen ID.3" ve "Cupra Born" hatchback'in üretimini yıl sonuna kadar durdurma kararı aldı.

Zwickau fabrikasında üretilen MEB​ tabanlı kompakt hatchback modelleri, ekim ayında iki haftalık bir üretim duraksaması yaşamış ve kasım ayında üretime tekrar başlasalar da üçüncü vardiyayı iptal etmişlerdi.

VOLKSWAGEN, ARZ-TALEP SORUNLARINI ÇÖZEMİYOR

Insideevs.com'un haberine göre Volkswagen, arz talep arasındaki dengesizliği tüm çabalara rağmen çözemiyor. Üstelik aynı fabrikada üretilen Volkswagen ID.4 ve ID.5 ile Audi Q4 e-tron ve Audi Q4 Sportback e-tron gibi crossover/SUV modellerinin de üretim sorunlarıyla cebelleştiği belirtiliyor.

Volkswagen sorunun sebebini resmi olarak açıklamasa da, üretim hattındaki duraksamanın, şirketin APP550 adlı elektrik motorunun yetersiz tedarikinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Alman medyasındaki haberlere göre, Volkswagen Grubu'nun içinde bulunduğu bu durum, şirketin geleceği bakımından "kritik" olarak nitelendiriliyor. Volkswagen CEO'su Thomas Schaefer, geçtiğimiz günlerde markanın artık rekabetçi olmadığını itiraf eden bir açıklama yapmıştı.

Şirket yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle Zwickau fabrikasında çalışan 269 çalışanın sözleşmesini bu yıl uzatmadı, önümüzdeki yıl da 500'den fazla geçici çalışanın sözleşmesini uzatmayacağı belirtiliyor. İşten çıkarmaların 2024'e kadar devam etme olasılığı da konuşuluyor.

İÇTEN YANMALI MOTORLARA VEDA EDİYOR

Volkswagen ayrıca, Kuzey Avrupa ülkesi Norveç'te içten yanmalı motorlu arabaları artık satmayacak. Ülkenin önde gelen otomobil ithalatçısı olan Møller Mobility Group, Volkswagen'in Aralık 2023'ten itibaren yalnızca elektrikli arabalarını satışa sunacağını doğruladı.

Norveç hükümeti, 2025 yılından itibaren tüm içten yanmalı motorlu araçları yasaklamayı planlıyor.

Kaynak: InsideEVs.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...