Tgrt Haber

İşten çıkarma çılgınlığı devam ediyor. Meta ve Twitter'dan sonra bir şirket daha düğmeye bastı

13 Kasım 2022 12:15 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 12:16
İşten çıkarma çılgınlığı devam ediyor. Meta ve Twitter'dan sonra bir şirket daha düğmeye bastı

Teknoloji ve medya şirketlerinin işten çıkarma akımı devam ediyor. Son dönemde Twitter, Meta ve Apple toplu çıkarma yaparken, kervana bir şirket daha katıldı.

Dünya ekonomik krizle karşı karşıya kalırken, yaşanan kriz teknoloji​ ve medya​ devlerini de etkilemiş durumda. Özellikle binlerce personel çalıştıran sosyal medya şirketerinin toplu işten çıkarmaları dikkat çekerken, bu durum giderek yayılıyor.

Apple​, Twitter ve Meta'nın toplu işten çıkarması dünyada epey ses getirmişti. Yetkililer, işten çıkarmaların şirket yararına olduğunu ve bildirilen maddi zararın kapatılması için atılan bir adım olduğunu dile getirdi. Şimdi ise bu kervana başka bir şirket daha katıldı.

WARNER DISNEY, TOPLU İŞTEN ÇIKARMA YAPACAK

Özellikle ABD'de görülen işten çıkarmalar​, büyük dijital medya ve teknoloji şirketleri tarafından yapılıyor. Masrafları kısmak için uygulanan stratejide, binlerce personel işlerinden mahrum oluyor.

Dünya çapında epey ses getiren işten çıkarma furyasına Warner Disney'de katılacağına açıkladı. Şirket CEO'su Bob Chapek, üst düzey yöneticelere gönderdiği bir mail ile önümüzdeki haftaların zor geçeceğini söyledi. 

İşten çıkarma çılgınlığı devam ediyor. Meta ve Twitter'dan sonra bir şirket daha düğmeye bastı

Bob Chapek, şirketin işten çıkarma planayacağını, hedefli işe alım dondurmaları uygulayacağıın, ayrıca maliyetleri azaltmak için seyahatleri bile kısıtlayacağını açıkladı. 

Öte yandan Disney, gereksiz harcamaları azaltmak ve içerik pazarlama harcamalarını titiz bir şekilde incelemek için yeni ''maliyet yapısı görev gücü'' kuracak.

Kötü gidişatı sürdüren Disney'in hisseleri de son zamanlarda iki yılın en düşük düşüşü olan %13.16'ya geriledi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...