Tgrt Haber

WhatsApp Aero kapandı mı? WhatsApp Aero neden kapandı?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
20 Şubat 2024 15:51 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 19:04
WhatsApp Aero kapandı mı? WhatsApp Aero neden kapandı?

WhatsApp kullanıcılarına gönderdiği "Artık bu uygulamayı kullanamazsınız" mesajı ile WhatsApp Aero kullanıcılarını tedirgin etti. Peki WhatsApp Aero kapandı mı? WhatsApp Aero neden kapandı? İşte detaylar...

WhatsApp​'ın özelleştirilebilir arayüze sahip olan ve ek özellikler sunan değiştirilmiş versiyonu WhatsApp Aero son günlerde kullanıcılarını mağdur etmeye başladı.

"Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekir" uyarısı ile karşılaştığını belirten onlarca kullanıcı, WhatsApp hesabına giremediğini ve mesajlarını kaybettiğini yazdı. Peki WhatsApp Aero kapandı mı? WhatsApp Aero neden açılmıyor? Olup bitenleri detaylıca açıkladık.

WHATSAPP AERO NEDİR, NE İŞE YARAR?

WhatsApp Aero, orijinal WhatsApp'ta olmayan özelliklere sahip bir mesajlaşma uygulaması olarak yıllardır hizmet veriyor. Kullanıcılar uygulamayı "merdiven altı" sitelerden yükleyerek cep telefonu numaraları ile giriş yapıyorlar ve standart WhatsApp'ı kullanır gibi Aero'yu kullanabiliyorlar.

WhatsApp Aero kapandı mı? WhatsApp Aero neden kapandı? - 1. Resim

Fakat WhatsApp Aero, resmi bir uygulama değil ve güvenilirliği de garanti edilmiyor. Orijinal WhatsApp'ın sahibi, Instagram ve Facebook ile aynı "Meta Platforms Inc" şirketiyken, "WhatsApp Aero kimin?" sorusunun cevabı ise belli değil. Zaten Meta da internet sitesinde bunu açıkça belirtiyor.

WHATSAPP AERO KAPANDI MI?

Son günlerde sosyal medya sitelerinde, "WhatsApp Aero kapandı" başlıklı paylaşımlarda bir artış yaşanmakta. Kullanıcılar durup dururken WhatsApp Aero açılmıyor sorunu ile karşılaştıklarını, uygulamaya hiçbir şekilde giremediklerini ve mesajlarına da ulaşamadıklarını belirtiyor.

WhatsApp Aero kapandı mı? WhatsApp Aero neden kapandı? - 2. Resim

Meta şimdiye kadar WhatsApp Aero gibi resmi olmayan uygulamalara izin veriyordu. Ancak artık kararını değiştirmiş gibi görünüyor zira bir kullanıcının paylaştığı ekran görüntüsüne göre şirket "Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekir" diyor ve şunu ekliyor:

"Kullandığınız uygulama gizlilik​ ve güvenlik​ riskleri taşıyor. Bundan böyle WhatsApp sohbetlerinize erişmek için bu uygulamayı kullanamazsınız."

WHATSAPP AERO NEDEN KAPANDI?

Meta resmi olmayan uygulamaları desteklemediği için WhatsApp Aero yasaklandı. Bu konuda şirketin internet sitesinde şu ifadeler yer alıyor:

Resmi olmayan uygulamalar, üçüncü taraflarca geliştirilmiş ve Hizmet Koşullarımızı ihlal eden sahte WhatsApp uygulamalarıdır. Güvenlik sağlamak amacıyla kullandıkları yöntemleri doğrulayamadığımız için bu uygulamaları desteklemiyoruz.

Bu uygulamaları kullanırsanız:

  • Gizliliğiniz ve güvenliğiniz risk altına girer. Resmi olmayan uygulamalar, verilerinizin çalınmasına ve telefonunuzun zarar görmesine neden olabilecek kötü amaçlı yazılımlar taşır.
  • Mesajlarınızın veya konumunuz ya da paylaştığınız dosyalar gibi verilerinizin gizli ve güvende kalacağı garanti edilmez.
  • Ayrıca hesabınız geçici veya kalıcı olarak yasaklanabilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Basak28 Şubat 2024 00:42

Hayret bisey ya

Emrah23 Şubat 2024 23:23

Kapandı mı kapanmadı mı açıkca bunu yazın

Yaren23 Şubat 2024 19:28

Mesajlarımı nasıl geri alıcam peki

Sonraki Haber Yükleniyor...