Tgrt Haber

WhatsApp, bilinmeyen numara sorununa "dur" dedi! Rehberi şişirme dönemi bitiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
18 Temmuz 2023 13:25 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 13:27
WhatsApp, bilinmeyen numara sorununa "dur" dedi! Rehberi şişirme dönemi bitiyor

WhatsApp, kullanıcılarının bilinmeyen numaraların kim olduğunu, telefon rehberine kaydetmeden öğrenebilecekleri yeni özelliği kullanıma sundu. Peki nasıl kullanılır?

WhatsApp​, kullanıcıların adeta kabusu haline gelen büyük bir sorunu çözüme kavuşturdu. Artık bilinmeyen bir numaranın kime ait olduğunu, rehberinize kaydetmeden öğrenebileceksiniz.

Önceden, WhatsApp üzerinden yabancı bir numaraya mesaj​ atmak için, o kişinin telefon numarasının rehbere kaydedilmesi gerekiyordu. Bu durum kullanıcıların telefon rehberlerinin bir süre sonra bilinmeyen numaralarla dolmasına sebebiyet veriyordu.

Ancak numara kaydetme zorunluluğunu ortadan kaldıran bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, doğrudan uygulamadaki arama bölümüne numarayı yazarak söz konusu kişiyi arayabilecek ve sohbet başlatabilecekler.

WHATSAPP NUMARA KAYDETMEDEN MESAJ ATMAYI KOLAYLAŞTIRDI

Bu özellikten faydalanmak için, "Yeni Sohbet Başlat" seçeneğine dokunun ve ardından arama kutucuğuna rehberinizde kayıtlı olmayan bir telefon numarası yazın. Şayet söz konusu numara yabancı bir ülkeye aitse, alan koduyla birlikte yazmanız gerekiyor.

Örneğin aratacağınız numara İngiltere'ye aitse, ülkenin alan kodu olan "+44"ü numaranın başına eklemeniz gerekiyor. Fakat hangi ülkeye ait olduğunu bilmiyorsanız da endişelenmenize gerek yok. "Yeni Sohbet Başlat" bölümündeki arama kutusuna, numaranın WhatsApp'ta görünen tam halini yazmanız yeterli.

WhatsApp, bilinmeyen numara sorununa "dur" dedi! Rehberi şişirme dönemi bitiyor

Unutulmaması gereken nokta, bu yeni özellik "numaradan isim sorgulama" uygulamaları ile aynı mantıkta çalışmıyor. Yani bu yöntemle numaranın sahibini öğrenemezsiniz, yalnızca (kullanıyorsa) WhatsApp'taki hesabını ve herkese açık profil fotoğrafı ve Hakkımda yazısı gibi bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

Bu güncellemenin bir diğer avantajı da, kullanıcıların gizliliğini artıracak olması. Normalde tanımadığınız bir numarayı rehberinize kaydettiğinizde, profil fotoğrafınız ve diğer bilgileriniz o kişiye görünür hale geliyor. Ancak bilinmeyen numarayı rehbere kaydetmeden arama özelliği sayesinde, verilerinizin tanımadığınız bir kişinin eline geçmesinden de kurtulmuş olacaksınız.

WhatsApp'ta gelecek yeni özellikleri önceden açığa çıkarmasıyla tanınan WABetaInfo, Android ve iOS akıllı telefon sahiplerinin bugünden itibaren yeni özelliği kullanabileceklerini aktardı. Ancak kademeli olarak kullanıma sunulduğundan, tüm kullanıcılara yayılmasının zaman alabileceği belirtildi.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...