Tgrt Haber

WhatsApp'a ortalığı karıştıracak özellik geliyor! Kimse bunu beklemiyordu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
30 Temmuz 2022 12:30 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 12:36
WhatsApp'a ortalığı karıştıracak özellik geliyor! Kimse bunu beklemiyordu

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a çok tartışılacak özellik geliyor. Son zamanlarda gizlilikle ilgili birtakım düzenlemeler yapan şirket, bu değişikliğiyle çok ses getirecek.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma​ platformu WhatsApp​, büyük değişikleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Yeni güncellemeler ses getirmeye devam ederken, asıl güncelleme için çalışmalar resmen başladı.

Geçtiğimiz haftalarda WhatsApp,gizlilik​ tarafında çok önemli değişiklikler yaptı. Durumlardan, diğer ayarlara kadar birtakım değişiklik yapılırken, yine gizliliği kapsayan çok önemli bir değişiklik için daha hazırlık başladı. 

WHATSAPP, TESTLERE BAŞLADI

WhatsApp ile ilgili blgileri önceden aktaran Wabetainfo isimli internet sitesi, uygulama için test edilen yeni bir değişikliği paylaştı. Bugüne kadar WhatsApp'ta yapılan değişiklikler ses getirirken, en son ortaya çıkan özellik ise adeta ortalığı karıştıracak.

Android için WhatsApp'ın 2.22.16.12 sürümünde derinlere inen Wabetainfo, şu anda geliştirme aşamsında olup, fakat önümüzdeki dönemde uygulamaya gelecek çok önemli bir özelliğe erişti. Herkesin 'Ne zaman gelecek?' dediği bu özellik çevrimiçi gizlemeyle ilgili.

WhatsApp'a ortalığı karıştıracak özellik geliyor! Kimse bunu beklemiyordu

Şu anda kullanıcılar WhatsApp'ta konuşurken,en büyük sorun kesinlikle çevrimiçi durumunu gizlemeyle ilgili. Hemen hemen herkes WhatsApp'ı gizli kullanmanın hayalini kurarken, beklenen bu özellik için çalışmalar resmen başladı.

Ortaya çıkan yeni görüntülere göre WhatsApp, merakla beklenen bu değişikliği yakında devreye alabilir. Peki WhatsApp'ta çevrimiçi durumunu gizleme tam olarak neyi kapsayacak?

ÇEVRİMİÇİ GİZLEME DÖNEMİ BAŞLIYOR

WhatsApp'ın şu anda üzerine çalıştığı yeni gizlilik güncellemesi, uygulamayı sinsice kullanabilmenize olanak tanıyacak. Kullanıcılar Ayarlar, Hesap ve Gizlilik seçeneklerinden ''Beni çevrimiçi kim görebilir'' adlı bir seçenek ile karşılaşacak. Özelliğin ilk çalışma şekli bu şekilde olurken, daha sonradan iki seçenek daha çıkacak. Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebiildiğiniz üzere 'herkes' veya 'son seferin aynısı' adlı seçenekler bulunacak. Bu sayede çevrimiçi durumunuzu dilediğiniz kişiye gösterebilecek şekilde ayarlayabileceksiniz. 

Şimdilik test aşamasındaki özelliğin öne çıkan detayları bunlar. Geliştirme tamamlandıktan sonra, yapılacak değişiklik daha somut haliyle ortaya çıkacaktır. 

WHATSAPP, YENİ GÜNCELLEMELERİYLE DAHA İYİ OLUYOR

Meta​'ya ait mesajlaşma platformu WhatApp, yeni güncellemeleriyle çok daha iyi bir hal alıyor. Özellikle gizlilik sözleşmesiyle epey eleştiri alan platform, bu eleştirinin ardından daha iyi özelliklerle kaybettiği kullanıcıları kazanmaya çalışıyor. Öyle ki son yapılan güncellemeler de bunu açıkça gösteriyor.  Peki çevrimiçi gizlenmesi toplumda ne gibi tepkilere yol açar?

WhatsApp, bu özelliği uzun yıllardır hiç platformda test etmemişti. Ancak herkes tarafından kullanılan uygulamada özellikle çiftlerin dikkat ettiği en önemli detaylardan biri çevrimiçi görülüp görülmedikleridir. İşte son güncelleme, özellikle çiftelerde epey olumsuzluğa neden olabilir. WhatsApp'ı kullanan bir kişi, uygulamada aktif olsa bile çevrimiçi gizleme özelliği sayesinde sinsice mesajlaşmaya devam edecektir. 

Kaynak: WABetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Funda 1 Ağustos 2022 08:02

Zaten amaç aile birliğini ortadan kaldırmak ahlaki değerleri yok etmek toplum iyice bozuldu daha da neler olacak. Allah sonumuzu hayır etsin.

Sonraki Haber Yükleniyor...