Tgrt Haber

WhatsApp'tan kritik uyarı: Güvenlik sorunu tespit edildi, hemen son sürüme güncelleyin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2022 09:00 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 14:24
WhatsApp'tan kritik uyarı: Güvenlik sorunu tespit edildi, hemen son sürüme güncelleyin!

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kısa süre önce uygulamada kritik bir güvenlik sorunu olduğunu tespit etti. Kullanıcıları ise son sürüme yükseltmeleri konusunda uyardı.

Popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp​, hem Android hem de iOS uygulamalarını etkileyen yeni bir güvenlik sorunu tespit etti. Uygulamanın önceki versiyonlarında tespit edilen sorun için çok zaman kaybetmeden harekete geçildi. Ancak kullanıcıların da yapması gereken önemli bir şey var.

WhatsApp, eski versiyona sahip uygulamalarda kritik bir güvenlik açığı​ tespit etti. Yeni versiyon ile bu sorunu çözdüğünü belirten şirket, Eylül güncellemesinde detayları açıkladı

WHATSAPP'TA KRİTİK SORUN

Rapora göre WhatsApp'ta tespit edilen güvenlik sorunu, uygulamanın yeni sürümüyle düzeltilmiş bir şekilde kullanıcılara sunuldu. Ancak mesajlaşma devi, aşağıdaki versiyona sahip kullanıcıların bir an önce güncelleme yapması konusunda da uyarıda bulundu. 

WhatsApp'tan kritik uyarı: Güvenlik sorunu tespit edildi, hemen son sürüme güncelleyin!

  • Android v2.22.16.12 önceki sürümler
  • Android Business v2.22.16.12 sürümünden önce
  • iOS v2.22.16.12 sürümünden önceki sürümler
  • v2.22.16.12 sürümünden önceki sürümlere sahip Business iOS

Belirtilen ilk güvenlik açığı, CVE-2022-36934 kod hatasından yararlanarak kullanıcıyı riske atıyor. Görüntülü arama yoluyla sızan virüs, kodun akıllı telefonlarda çalışmasına olanak tanıyor. Böylece kötü amaçlı korsanlar da verileri ele geçirmek için kozlarını oynuyor.

Aynı güvenlik güncellemesinde WhatsApp, saldırganların kötü amaçlı bir video dosyası gönderdikten sonra kod yürütmesine izin veren başka bir güvenlik açığının (CVE-2022-27492) ayrıntılarını da paylaştı. Bu güvenlik açığı ise 7,8 puan veya yüksek düzeyde önem derecesi aldı.

Sizler de olası bir sorunla karşılaşmamak için uygulamayı tüm cihazlarınızda güncellemenizde fayda var. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...