Tgrt Haber

WhatsApp'ta ekran görüntüsü alanlar dikkat! Bir dönem sona eriyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2022 10:47 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 10:48
WhatsApp'ta ekran görüntüsü alanlar dikkat! Bir dönem sona eriyor!

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, ekran görüntüsü alan kişiler için önemli bir özelliği test etmeye başladı. Şu anda beta kullanıcılarına sunulan özellik, yakında herkes için de gelecek.

Meta'nın bünyesinde hizmet veren mesajlaşma platformu WhatsApp​, yeni özellikler konusunda istikrarlı bir şekilde çalışıyor. Özellikle Android​ cephesinde sürekli testler gerçekleştiren ekip, hazır hale gelen bu özellikleri güncelleme yoluyla herkes sunuyor.

WhatsApp, yakın zamanda yayınladığı bir beta​ sürümünde çok ses getirecek bir değişiklik için kolları sıvadı. Mesajlaşma plaftormu, ekran görüntüsü alan kişilere adeta duvar örecek bir güncelleme hazırlıyor.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA ENGELLENECEK

Android için yayınlanan WhatsApp Beta 2.22.22.3 yapı numaralı sürümde, gizlilikle ilgili bazı değişiklikler ortaya çıktı. Buna göre kullanıcılar, bazı durumlarda ekran görüntüsü alırken işlemi yapmaları engellenecek.

Şu anda test kullanıcılarına sunulan değişiklik, yalnızca kaybolan mesajlarda (bir kez görüntülenebilen) geçerli olacak. Kullanıcılar gelen fotoğraf ya da videodan ekran görüntüsü almak istediklerinde buna müsade edilmeyecek.

WhatsApp'ta ekran görüntüsü alanlar dikkat! Bir dönem sona eriyor!

Yukarıda da görüldüğü üzere ekran görüntüsü almak istendiğinde, siyah bir ekran karşılayacak ve burada güvenlik nedeniyle ekran görüntüsünün alamayacağı bir ifade bulunacak. Tabii ki alternatif yollarla yine bu engeli aşabilmek mümkün. Bazı kişiler, farklı bir telefon kamerası yardımıyla da ekran görüntüsü alabilecek. Fakat uygulamada buna müsade edilmeyeceğini hatırlatmakta fayda var. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
hasan16 Kasım 2022 08:00

Nasıl engelleyecek ???? alırım başka bir telefonu elime açarim kamerayı kendi telefonuma tutar çekerim telefonun özelliğin içine ediyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...