Tgrt Haber

WhatsApp, 'Hakkımda' sekmesini kaldırıyor: Yerine bakın ne gelecek?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
29 Eylül 2023 14:02 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 14:02
WhatsApp, 'Hakkımda' sekmesini kaldırıyor: Yerine bakın ne gelecek?

WhatsApp, Hakkımda özelliğini revize etmek için kolları sıvadı. 'WhatsApp Android' uygulamasının en son yayınlanan beta sürümünde, Hakkımda sekmesinin yerine 'Durum' adı verilen yeni bir özelliğin eklendiği keşfedildi.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, 'Hakkımda' sekmesini değiştirecek. Kullanıcıların kendileri hakkında kısa bilgileri yazabildiği bu özellik, 'Durum (Status)' ismiyle yeniden tasarlanacak.

WHATSAPP'TA 'HAKKIMDA' GİDİYOR, 'DURUM' GELİYOR

Söz konusu değişiklik, WhatsApp Android uygulamasının beta test sürümünde keşfedildi. Geliştirme aşamasından olan "Durum Ekle" adlı yepyeni bir seçeneğin, gelecekteki bir güncellemeyle uygulama ayarlarına ekleneceği ortaya çıktı.

Kullanıcılara durum bilgisini ne kadar süre profillerinde tutacaklarını seçebilecekleri bir özelliğin de geliştirildiği bilgisi paylaşıldı. WABetaInfo sistesinin haberine göre, yeni metin durumları 24 saat, 3 gün, 1 hafta ve 2 hafta olmak üzere dört farklı süre seçeneğiyle profilinizde durabilecek.

WhatsApp, 'Hakkımda' sekmesini kaldırıyor: Yerine bakın ne gelecek?

Seçilen zama dilimi sona erdiğindeyse durum, profilden otomatik olarak silinecek. Ancak kullanıcılar istedikleri zaman bu süreyi güncelleyebilecekler. Ve bu sayede kaybolan metin durumlarını güncel tutabilecekler.

GÜNCELLEMEYİ UNUTANLARIN İŞİNE YARAYACAK

Yeni özellik, "Hakkında" bilgisini sık sık güncellemeyi unutan kullanıcıların işine yarayacak. Bazen, insanlar "Hakkında"larını silmeyi veya güncellemeyi unutabiliyor, bu da profillerinde eski veya alakasız bilgilerin sürekli olarak kalmasına yol açabiliyor.

WhatsApp, kullanıcıların metin durumu bilgileri için bir 'son tarih' belirlemelerine izin vererek, kullanıcılara silmeyi veya güncellemeyi unuttuklarında bile bu bilgiler üzerinde bir ek çaba gerektirmeden daha fazla kontrol sağlamayı amaçlıyor. Öte yandan bu özelliğin "Hakkında"nın yerini alıp almayacağını veya birlikte var olup olmayacaklarını bilmiyoruz.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...