Tgrt Haber

WhatsApp hesabınızı kem gözlerden koruyacak yenilikleri duyurdu

14 Nisan 2023 09:46 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 11:13
WhatsApp hesabınızı kem gözlerden koruyacak yenilikleri duyurdu

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hesabınızın hırsızlar tarafından ele geçirilmesini imkansız hale getirecek yeni güvenlik özelliğini duyurdu.

WhatsApp​ hesabımızı güvende tutmamızı sağlayan birçok güvenlik​ özelliğine sahip. Örneğin iki adımlı doğrulama sayesinde hesabı ek bir parolayla koruyabiliyoruz ve olası bir çalınma durumunda mesajlarımız güvende kalıyor. Şimdi bu güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Device Protection (Cihaz Koruması) adlı yeni özellik sayesinde "WhatsApp hesabım çalındı ne yapmalıyım?" gibi sorular tarih olacak.

WHATSAPP ÇALINMA DERDİNİ BİTİRECEK ÖZELLİĞİ DUYURDU

Artık WhatsApp hesabınızı yeni bir telefonda aktifleştirmeye çalıştığınızda, bu işlemi eski cihazınızdan onaylamanız istenecek. Böylece SIM kartınızın çalınması gibi durumlarda hırsızlar telefon numaranız ile WhatsApp açamayacak. Yani mesajlarınız güvende kalmış olacak.

Tabii WhatsApp hesabınızın başka telefonda kullanılması her zaman çalındığı anlamına gelmiyor. Örneğin eski telefonunuzun ekranı kırılmıştır ve yeni bir telefon alıp numaranızı etkinleştirmek istiyor olabilirsiniz. Bu durumda WhatsApp, hesabınızın tamamen kilitlenme riskine karşı da önlem almayı unutmadı. Bir şirket sözcüsü konuyla ilgili açıklamada, Cihaz Korumasının yalnızca şüpheli bir kayıt girişimi tespit edilirse etkinleştirileceğini söyledi.

WhatsApp hesabınızı kem gözlerden koruyacak yenilikleri duyurdu

WhatsApp sözcüsü ayrıca, eski telefonuna hiçbir şekilde erişemeyen kullanıcıların şirketten ikinci defa şifre talep edebileceğini de aktardı. Bu şifre sayesinde WhatsApp hesabınızı yeni telefona taşırken eski telefondan onaylamanıza gerek kalmayacak. Yeni özellik önümüzdeki günlerde tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.

ŞİFRELENMİŞ YEDEKLEMEYİ ÖNERİYOR

WhatsApp'ın ana şirketi Meta, kullanıcılara hesaplarını nasıl güvene alabilecekleri konusunda tavsiye verdi. İki adımlı doğrulamayı ve şifrelenmiş yedekleme özelliğini mutlaka aktif etmeleri gerektiğini belirtti.

ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ DE GELDİ

WhatsApp güvenliği artırırken uygulamaya yeni özellikler eklemeye de devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Çoklu Cihaz özelliğinin kapsamı da genişletildi. Artık aynı WhatsApp hesabı 4 farklı bağımsız telefonda çalıştırılabilecek. Bu özellik önceden WhatsApp'ın mobil ve bilgisayar sürümüyle kullanılabiliyordu. 

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...