Tgrt Haber

WhatsApp için bomba yenilik yolda: Mesajlar kilitlenebilecek, işte ilk görüntüler!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
03 Nisan 2023 16:00 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 16:15
WhatsApp için bomba yenilik yolda: Mesajlar kilitlenebilecek, işte ilk görüntüler!

WhatsApp geliştiricileri uygulama için yeni bir özelliği daha test etmeye başladı. Gizlilik tarafında önemli adımlar atan Meta, bu kez de kilitlenebilir mesajlar üzerine çalışıyor.

WhatsApp​'ta yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Meta'nın mesajlaşma platformu her işletim sistemi için önemli özelliklerle güncellenirken yakında çok önemli bir yenilik daha gelecek.

Şu anda test aşamasına alınan özellik gizlilikle ilgili ve resmi olarak piyasaya sürüldüğünde kullanıcılara önemli kolaylık sağlayacak. Son yayınlanan WhatsApp 2.23.8.2 beta sürümünde mesajları kilitleme seçeneği ortaya çıktı.

WHATSAPP'TA MESAJ KİLİTLENEBİLECEK

Wabetainfo'nun aktardığına göre yeni özellik, belirli sohbetleri parmak izi​ veya şifreleme ile kilitlemeye izin verecek.

WhatsApp'ın mesajlarına gelecek kilitleme seçeneği sayesinde meraklı kişilerin de önüne geçilmiş olacak. Bu sayede telefonlarınızda sürekli mesajlarınızı merak eden veya izniniz dışında mesajlarınıza erişmek isteyen kişiler istediğine ulaşamayacak.

WhatsApp için bomba yenilik yolda: Mesajlar kilitlenebilecek, işte ilk görüntüler!

Ekran görüntüsünde mesaj şifrelemenin nasıl çalıştığı açıkça görünüyor. Bu tür kilitlediğiniz mesajlara parmak iziniz veya şifrenizi okutarak erişebileceksiniz. Yeni özellik aynı zamanda medyanın gizli kalmasına da yardımcı olacak. Fotoğraf veya videolar otomatik olarak cihazın galerisine kaydedilmeyecek. Söz konusu özelliğin ise ne zaman geleceği bilinmiyor.

Kaynak: WABetainfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...