Tgrt Haber

WhatsApp Kanallar için yeni özellik: Kullanıcı adı belirlenebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo.com
13 Kasım 2023 15:08 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 15:10
WhatsApp Kanallar için yeni özellik: Kullanıcı adı belirlenebilecek

WhatsApp, oluşturulan kanalların daha pratik bir şekilde keşfedilebilmesini sağlamak amacıyla, her bir kanal için özel kullanıcı adı oluşturma yeteneğini test ediyor.

WhatsApp​, kullanıcıların sevdiği bir kişiyi veya kurumu takip edip, hızlıca haber alabileceği Kanallar özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Artık her kanal​ için özel bir username (kullanıcı adı) belirlenebilecek.

WHATSAPP KANALLARDA 'KULLANICI ADI' DÖNEMİ

Kullanıcı adı, kanalın bulunmasını kolaylaştıracak. Şu anda kanal sahipleri, yeni bir üye davet etmek için rastgele harf ve rakamların karışımından oluşan bir bağlantıyı kullanmak zorunda. Ancak bunu akılda tutması zor olduğundan, daha 'kullanıcı dostu' bir çözüme ihtiyaç duyuluyordu.

Yeni kullanıcı adları sayesinde karmaşık kanal bağlantılarını paylaşma zorunluluğu tamamen ortadan kalkacak ve her kanal benzersiz bir kimlik kazanacak. Sonuçta @tgrthabertv ifadesini hatırlamak, belirli bir mantığı olmadan yan yana dizilmiş harfleri akılda tutmaktan katbekat daha kolay.

WhatsApp Kanallar için yeni özellik: Kullanıcı adı belirlenebilecek

WABetaInfo sitesinin haberine göre, yeni özellik şu anda test sürecinde bulunuyor. Gelecekteki güncellemelerle birlikte ilk olarak WhatsApp beta kullanıcılarına, daha sonra da herkesin erişimine sunulması bekleniyor.

KİŞİSEL HESAPLARA DA GELİYOR

WhatsApp bu özelliği kanallarla sınırlı tutmayacak. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bir sızıntıya göre, kişisel hesaplara benzersiz bir kullanıcı adı oluşturma imkanı da tanınacak.

Vatandaşlar, belirledikleri kullanıcı adı sayesinde, yabancı kişilerle WhatsApp'tan iletişim kurmak için telefon numaralarını paylaşma zorunluluğundan kurtulmuş olacaklar. Bu özellik Meta​'nın mesajlaşma uygulamasının rakiplerinden ve gizlilik iddiasıyla ön plana çıkan Telegram​'da yıllardır bulunuyor.

WHATSAPP'A REKLAM YOLDA

Öte yandan, WhatsApp CEO'su Will Cathcart, Brezilya medyasına verdiği bir röportajda, Meta tarafından satın alınmasının ardından WhatsApp'ın adeta yılan hikayesine dönen "reklam gösterip göstermeyeceği" konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cathcart, "reklamları gelen kutusuna veya sohbetlere koymayacaklarını" belirtti, ancak durum ve kanallar gibi bölümlerde reklam göstermeyi düşündüklerini açıkladı. Daha önce Financial Times'in "WhatsApp'a reklam geleceğini iddia ettiği" bir haberini X'ten (Twitter) yalanlamıştı.

Kaynak: WABetaInfo.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...