Tgrt Haber

Whatsapp kullanıcı sayısında yeni rekora ulaştı

26 Ağustos 2014 18:35
Whatsapp kullanıcı sayısında yeni rekora ulaştı

Popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sahip olduğu kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre aplikasyonun 600 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Akıllı telefonlar için geliştirilen mesajlaşma aplikasyonu WhatsApp, aylık 600 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak büyük bir başarı elde etti. 2013 yılının Aralık ayında aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan uygulama, bir sene sonra bu sayıyı yüzde 50 arttırarak kendi rekorunu kırdı. 2009 yılında Jan Koum’un Kaliforniya’daki evinde kurduğu WhatsApp, Facebook tarafından satın alındıktan sonra kullanıcı sayısında hızlı bir artış olmuştu. Facebook, Şubat ayında 19 miyar Dolar (40 milyar TL) değerindeki bir anlaşma karşılığında WhatsApp’ı bünyesine katmıştı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, WhatsApp’ın önümüzdeki 5 sene içerisinde milyarlarca kişiye hizmet vereceğini düşünüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...