Tgrt Haber

WhatsApp kullanıcılarına iyi haberi verdi: Mesajlaşmada büyük sorun çözülüyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
13 Temmuz 2023 12:20 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 12:20
WhatsApp kullanıcılarına iyi haberi verdi: Mesajlaşmada büyük sorun çözülüyor

Popüler haberleşme uygulaması WhatsApp, kullanıcıların aynı anda 256 kişiye toplu mesaj göndermelerini sağlayan özelliğe erişimi daha kolay hale getirdi.

WhatsApp​'a gelecek yenilikleri önceden açığa çıkaran WABetaInfo tarafından yapılan yeni bir paylaşıma göre, WhatsApp tasarım ve sohbetler için iki yeni özelliği test ediyor. Bu yeni özellikler sayesinde sohbetler daha eğlenceli hale getirilirken, anlık mesajlaşma platformundaki dağınıklık da azaltılmış olacak.

İlk olarak, yeni grup​ oluşturma butonu kaldırılmış durumda. Bazı beta test kullanıcıları, butonun alternatif bir konumda denendiğini belirtiyor ve bu konum, arama çubuğunun üzerinde yer alıyor. Ancak bu bir test olduğu için, dünya genelindeki bütün WhatsApp kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı kesin değil.

"Yeni Grup Oluştur" özelliğini görmeyen kullanıcılar, kişi listelerine girip istedikleri kullanıcıyı seçerek, en fazla 1023 katılımcı olacak şekilde grup oluşturabilirler.

TOPLU MESAJ GÖNDERMEK KOLAYLAŞTI

WhatsApp, toplu mesaj listelerine erişimi kolaylaştıran bir özelliği de test etmeye başladı. Aynı anda 256 kişiye mesaj gönderilmesini sağlayan bu özellik, önceden uygulamadaki arama çubuğunun altında bulunuyordu. Bu güncellemeyle birlikte artık doğrudan Ayarlar bölümünden toplu mesaj listelerine erişilebilecek.

Anlık mesajlaşma platformu, ek olarak sohbetleri daha eğlenceli hale getirecek olan Hareketli Avatar özelliğini de test ediyor. Halihazırda kullanıcılar, WhatsApp'ta selfie fotoğraflarını çekerek kendilerine özel avatar oluşturabiliyorlar ve bu avatarları, birebir mesajlaşmalarda çıkartma olarak gönderebiliyorlar.

WhatsApp kullanıcılarına iyi haberi verdi: Mesajlaşmada büyük sorun çözülüyor

Yeni güncellemeyle WhatsApp, avatar çıkartmalarına animasyon ekleyecek. Böylece kullanıcılar, hareketli avatar çıkartmalarını birbirleriyle paylaşabilecekler ve duygularını karşı tarafa daha iyi iletebilecekler. Ayrıca avatarlar, Instagram ve Messenger'dan yapılan görüntülü görüşmelerde de kullanılabiliyor.

WhatsApp'ın bu özellikleri henüz beta aşamasında. Bu sebeple tüm kullanıcıların erişimine açık değil. Ancak şimdiden denemek isteyenler, WhatsApp'ın Android ve iOS'taki beta sürümüne kaydolarak özelliğe erkenden erişim sağlayabilirler.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...