Tgrt Haber

WhatsApp müjdeli haberi verdi: Android'deki büyük eksiklik gideriliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
06 Mart 2024 13:19 - Güncelleme : 06 Mart 2024 13:20
WhatsApp müjdeli haberi verdi: Android'deki büyük eksiklik gideriliyor

WhatsApp çıkartma oluşturucu özelliği iPhone'dan sonra nihayet Android'e geliyor. Anlık mesajlaşma uygulaması, artık kullanıcılarının kendi çıkartmalarını oluşturmasına izin verecek.

WhatsApp​, herhangi bir üçüncü taraf uygulamaya ihtiyaç duymadan çıkartma oluşturma özelliğini geçtiğimiz aylarda iPhone​ kullanıcılarına açmıştı.

"Sticker Editor" (Çıkartma Düzenleyici) olarak isimlendirilen bu özellik WhatsApp Android​ uygulamasında bulunmadığından, Samsung ya da Xiaomi gibi Android telefon kullanıcıları çıkartma yapmak için harici uygulamalara başvurmak zorunda kalıyorlardı.

WHATSAPP ÇIKARTMA OLUŞTURMA ÖZELLİĞİ ANDROİD'DE

WABetaInfo sitesinin haberine göre, Google Play Store'da yayınlanan "2.24.6.5" sürüm numarasına sahip WhatsApp beta güncellemesini yükledikten sonra, mesajlaşma uygulamasının bazı beta test kullanıcılarına yeni bir çıkartma düzenleme özelliği sunduğu keşfedildi.

Ekran görüntüsünde de görüleceği gibi WhatsApp, görüntülerden çıkartmalar oluşturmak için tasarlanmış bir araç sunuyor. Çıkartma klavyesine erişip "Oluştur" seçeneğini seçerek veya doğrudan görüntüyü açarak, ardından "Çıkartma oluştur" butonuna tıklayarak sticker üretilebiliyor.

WhatsApp müjdeli haberi verdi: Android'deki büyük eksiklik gideriliyor - 1. Resim

Bir fotoğraf seçildiğinde, WhatsApp çizim düzenleyicisini otomatik olarak açar ve görüntünün içindeki ana objeyi vurgular. Sonuç hoşunuza gitmezse ve farklı bir stil arıyorsanız, ekranın altındaki seçeneklerden alternatif çıkartmalar seçebilirsiniz.

Ayrıca "Çıkartmayı düzenle" seçeneğini seçerek mevcut bir çıkartma üzerinde hoşunuza gitmeyen alanları düzenlemeniz de mümkün.

WhatsApp'ın, kullanıcıların resimlerinden çıkartmalar oluşturmalarına izin vererek son derece kişiselleştirilmiş bir çıkartma deneyimi sağlamak istediği belirtiliyor. Kullanıcılar, harici kaynaklara gitmek veya ek uygulamalar indirmek zorunda kalmadan fotoğraflarını çıkartmalara dönüştürerek kendilerini daha benzersiz bir şekilde ifade edebilecekleri bildiriliyor.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...