Tgrt Haber

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısı için yola çıktı! Herkese 'nihayet' dedirtecek özellikten ilk detay

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: WABetaInfo
26 Eylül 2022 10:33 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 13:43
WhatsApp'a 'rahatsız etme modu' geliyor

WhatsApp, 2 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en büyük mesajlaşma platformu. Ancak uygulamada kullanıcıları rahatsız eden bir eksiklik var; sessiz mod yok. Nihayet WhatsApp’ın rahatsız etme modu üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Peki, WhatsApp nasıl sessize alınır? WhatsApp rahatsız etme modu nedir?

WhatsApp'a 'rahatsız etme modu' geliyor

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, geçtiğimiz Haziran ayında bazı iOS beta test cihazlarında rahatsız etme modunu aktifleştirmişti. Yeni özelliğin ortaya çıkmasıyla birlikte aylardır milyonlarca kullanıcı WhatsApp’ın ne zaman 'rahatsız etme modu'nu piyasaya süreceğini merak ediyor. Sonunda WhatsApp’ın bu özellik üzerinde çalışmaya devam ettiğini gösteren yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

WhatsApp’ın piyasaya sürüldüğü günden bu yana belki de en büyük eksikliklerinden biri uygulamayı sessize almanın mümkün olmaması. Ancak WhatsApp artık bu eksikliğini gidermek için çalışıyor. Platform, uygulamayı sessize alma yani rahatsız etme modunu geliştiriyor. Son olarak, iOS cihazlarda aylar önce test edilmeye başlanan bu özelliğin artık Android beta test programında da test edilmeye yakın olduğu ortaya çıktı.

WHATSAPP RAHATSIZ ETME MODU NEDİR?

WABetaInfo’nun elde ettiği ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, rahatsız etme modu açıkken biri size WhatsApp üzerinden görüntülü ya da sesli olarak ararsa bu arama hiç çalmadan doğrudan geçmiş arama sekmesine düşecek. Ayrıca sohbet sekmesinde de arama çağrısı görünecek. Böylece WhatsApp uygulamasını sessize almanız ‘rahatsız edilmemek’ adına gerçekten işe yarayacak.

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısı için yola çıktı! Herkese 'nihayet' dedirtecek özellikten ilk detay

Şu anda geliştirme aşamasındaki bu özellik ilerleyen haftalarda önce beta test kullanıcılarına ardından da kararlı sürüm ile tüm kullanıcılara sunulacaktır. Ancak şimdilik bu özelliğin gelişini beklemekten başka çare yok.

WHATSAPP ÖZELLİKLERİ PEŞ PEŞE GELİYOR

WhatsApp özellikle 2022'nin başından bu yana onlarca yeni özellik üzerinde çalışmaya başladı ve bunlardan birçoğunu tüm kullanıcılarına sunmaya başladı bile. Son olarak geçtiğimiz günlerde çevrim içi bilgisini gizleme özelliği test kullanıcılarına dağıtıldı. Yani artık isteyen kullanıcılar çevrim içi olduklarında bu bilginin görünüp görünmeyeceğini ya da kimlerin görebileceğini tıpkı son görülme ayarlarında olduğu gibi düzenleyebilecek. Böylece özellikle çiftler ve yakın arkadaşlar arasındaki 'kaç saattir çevrim içisin kimle konuşuyorsun' soruları da tarihe karışacak. 

SIRADA WHATSAPP ÇEVRİM İÇİ GİZLEME VAR

WhatsApp mesaj düzenleme butonunu da test kullanıcılarına sundu. Bu sayede bir mesajı gönderdikten sonra bile üzerinde düzenleme yapmak mümkün olacak. Ayrıca 'benden sil' yapılarak silinen mesajları geri almak da artık mümkün oluyor. Şu anda yavaş yavaş tüm cihazlara sunulan bu özellik ise özellikle bir mesajı herkesten silecekken yanlışlıkla sadece kendinden silerek mesaja bir daha ulaşamayan kişilerin işine yarayacak. Mesaj silmeyle ilgili iki özellik daha geldi. Biri, grup yöneticilerine grup üyelerinin attığı mesajları silme yetkisi verildi. Diğer özellik ise bir mesajı herkesten silmek için gereken süre sınırı 2 gün 12 saate kadar çıktı. 

Şimdiye kadar bu özellikler arasında en dikkat çekenleri çevrim içi gizleme ve mesaj düzenleme seçeneği. Milyonlarca kullanıcı bu özelliklerin kararlı sürümde herkese sunulmasını büyük bir heyecanla bekliyor.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...