Tgrt Haber

Sansüre karşı WhatsApp'tan bomba özellik: Android ve iOS'ta nasıl kullanılır, işte tüm detaylar!

06 Ocak 2023 09:40 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 09:54
Sansüre karşı WhatsApp'tan bomba özellik: Android ve iOS'ta nasıl kullanılır, işte tüm detaylar!

Pek çok ülkede yaşanan olaylar nedeniyle WhatsApp'ın kullanımına sansür uygulanırken, Meta'ya ait mesajlaşma platformu buna karşılık yeni bir özellik geliştirdi ve kullanıma sundu. Artık Proxy ile sansürden kimse etkilenmeyecek.

WhatsApp​, kullanıcıların hiç aklından bile geçmediği sürpriz bir özelliği devreye aldı. Genellikle uygulamada yaptığı tasasrım veya gizlilik​ ayarlarındaki değişiklikleriyle gündeme gelen mesajlaşma platformu, bu kez hükümetlerin sansürünekarşı geliştirdiğiProxy özelliğini geliştirdi.

Sunulan yeni Proxy özelliği, kullanıcıların sansürden ve bu hizmetin kullanımıyla ilişkili kısıtlamalardan etkilenmemesini sağlıyor. Peki WhatsApp'ın yeni Proxy özelliği nasıl kullanılıyor? İşte adım adım anlattık....

WHATSAPP PROXY ÖZELLİĞİYLE SANSÜRDEN KURTULUN

WhatsApp, kullanıcıların hiçbir zaman uygulamada kesintiye uğramamasını ister. Hükümetler ise ülkede yaşanan bazı olaylar neticesinde sansür​ uygulayarak WhatsApp'ın veya diğer sosyal medya platformlarının çalışmasına bant koyarak geçici bir süre engelleyebiliyor.

Son yıllarda bu durum sık sık yaşanırken, WhatsApp artık yapılan sansüre dur dedi ve buna karşılık Proxy özelliğinigeliştirdi. Uygulama içerisinde yer alan ve bugün milyonlarca kişiye sunulan yeni özellik, kolayca aktif edilebiliyor. 

Eğer sizler de iletişimin kesildiği, ya da basit tabirle hükümet tarafından WhatsApp'ın kullanımı engellendiğinde, Proxy ayarlarından sunucuyu değiştirerek başka bir ülkeye bağlanıp uygulamayı yeniden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Merak edenler için Proxy sunucu kullanmak, WhatsApp'ın gizlilik ve güvenliğini hiçbir şekilde etkilemiyor. Mesaj ve aramalar yine her zaman olduğu gibi uçtan uca şifreleri üçüncü taraf kişilerle asla paylaşılmıyor. 

PROXY AYARI NASIL AKTİF EDİLİR?

Sansüre karşı WhatsApp'tan bomba özellik: Android ve iOS'ta nasıl kullanılır, işte tüm detaylar!

ANDROID İÇİN

  • Sohbet menüsündeyken Diğer seçeneklere dokunup Ayarlar'a gidin,
  • Depolama ve Veri-Proxy Sunucusu'na dokunun,
  • Proxy sunucusunu kullan'a dokunun
  • Proxy sunucu ayarla'ya dokunun ve proxy sunucu adresini girin.
  • Kaydet'e dokunun.
  • Bağlantı başarılı olursa bir onay işareti göreceksiniz

IOS İÇİN

  • WhattsApp Ayarlarına gidin
  • Depolama ve Veri > Proxy Sunucusu'na dokunun.
  • Proxy sunucusu kullan'a dokunun.
  • Proxy sunucu adresini girin ve bağlanmak için Kaydet'e dokunun.
  • Bağlantı başarılı olursa, bir onay işareti göreceksiniz

Yukarıdaki özelliği aktif etmeniz durumunda, hükümetlerin getirdiği sansür sınırlamalarından muaf tutulabilirsiniz.

2023'te WhatsApp'nı getirdiği ilk ve en dikkat çekici özelliklerinden Proxy'nin, hükümetler tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu. Zira hükümetlerin yaptığı kısıtlamaları kaldırmak devlet görevlileri tarafından pek hoş karşılanmayacaktır diye düşünüyoruz.

Kaynak: Meta
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...