Tgrt Haber

WhatsApp telefon numarası nasıl değiştirilir? Numara değişince bildirim gider mi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
16 May 2023 11:44 - Güncelleme : 16 May 2023 11:46
WhatsApp telefon numarası nasıl değiştirilir? Numara değişince bildirim gider mi?

Yeni bir cep numarası satın aldıktan sonra, hesap oluşturmak için WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yüklemenize gerek yok. Doğrudan uygulama içerisinden bu işlemi halledebilirsiniz. Peki ya WhatsApp numara değiştirme nasıl yapılır? WhatsApp numara değiştirince kişilere bildirim gider mi?

Cep telefonu numaranızı değiştirdiyseniz veya yeni bir SIM kart satın aldıysanız, yeni numara otomatik olarak WhatsApp​'ta aktifleşmiyor. Bu işlemi manuel olarak kullanıcının yapması gerekiyor.

WhatsApp uygulamasındaki “Numara değiştir” özelliğini kullanarak aynı telefonda veya yeni bir telefonda WhatsApp hesabınızla ilişkili olan telefon numarasını değiştirebilirsiniz. Tabii numaranızı değiştirmeden önce bilmeniz gereken çok önemli detaylar da var. WhatsApp telefon numarası​ değiştirme içeriğimizden bilgil alabilirsiniz.

WHATSAPP TELEFON NUMARASI DEĞİŞTİRME İOS (İPHONE), ANDROİD

Öncelikle eski telefon numaranızın şu anda kullandığınız telefonda WhatsApp’a kayıtlı olduğuna emin olun. Yanlışlıkla başka bir numarayı değiştirmemek için, WhatsApp’ta profil fotoğrafınıza dokunarak kayıtlı telefon numaranızı görebilirsiniz.

WhatsApp'ta aşağıdaki telefon numaraları desteklenmiyor:

  • VoIP
  • Sabit hatlar (Not: Sabit hatlar yalnızca WhatsApp Business uygulamasında kabul edilir.)
  • Ücretsiz hat numaraları
  • Ücretli özel (premium) numaralar
  • Evrensel erişim numaraları (Universal Access Number - UAN)
  • Kişisel numaralar

Tüm gereksinimlere sorunsuz bir şekilde uyduğunuza inanıyorsanız WhatsApp telefon numarası değiştirme işlemine geçebilirsiniz.

  • WhatsApp’ta Ayarlar’ı açın.
  • Hesap > Numara Değiştir > İleri’ye dokunun.
  • Her ikisi de uluslararası formatta olacak şekilde, ilk alana eski telefon numaranızı ve ikinci alana yeni telefon numaranızı eksiksiz olarak girin.

WhatsApp telefon numarası nasıl değiştirilir? Numara değişince bildirim gider mi?

Buradaki "uluslararası format"ı detaylandırmak gerekirse; örneğin numaranız Türkiye'den alınmışsa Türkiye'nin uluslararası alan kodu olan +90 ile birlikte yazmanız gerekiyor. Numaranızın ait olduğu ülkenin uluslararası alan kodunu Google'dan aratarak bulabilirsiniz.

İki alanı da doldurduktan sonra İleri'ye dokunun, sonraki ekranda da Bitti'ye dokunarak numara değiştirme işlemini tamamlayın. WhatsApp sizi yeni telefon numaranızla hesap açabilmeniz için yönlendirecektir.

WHATSAPP TELEFON NUMARASI DEĞİŞTİRİNCE BİLDİRİM GİDER Mİ?

Numara değiştirme esnasında "Kişilerime Bildir" seçeneğini aktifleştirmek tamamen sizin elinizde. İsterseniz Tüm kişiler, Sohbet etmiş olduğum kişiler veya Özel… seçeneklerinden birini kullanarak bildirim göndermek istediğiniz kişileri belirleyebilirsiniz. "Özel"i seçtiğinizde bildirim gitmesini istediğiniz kişileri tek tek belirlemeniz gerekir.

Bu arada telefon numaranızı değiştirdikten sonra aynı WhatsApp hesabını kullanmaya devam ederseniz engellediğiniz kişiler engellenmiş olarak kalır. Mevcut WhatsApp hesabınızı silip yepyeni bir hesap açtıysanız engellemiş olduğunuz kişilerin engeli kalkar.

WHATSAPP NUMARA DEĞİŞTİRİNCE NE OLUR?

Telefon numaranızı değiştirdikten sonra profil fotoğrafınız, adınız, bireysel ve grup sohbetleriniz ve eski telefon numaranızdaki ayarlar​ dahil her şey yeni numaranızla oluşturduğunuz WhatsApp hesabınıza aktarılır. Ayrıca eski telefon numaranızla ilişkili WhatsApp hesabınız otomatik olarak silinir.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...