Tgrt Haber

WhatsApp'a beklenen özellik geldi: Apple'a rakip olacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
09 Ağustos 2023 13:25 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 13:25
WhatsApp'a beklenen özellik geldi: Apple'a rakip olacak

WhatsApp görüntülü arama esnasında ekran paylaşımı yapılmasını sağlayan özelliğini Android, iPhone ve Windows platformlarında yayına aldı.

WhatsApp görüntülü aramalarda ekran paylaşımı​ yapılmasını sağlayan özelliğini devreye aldı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg​ tarafından duyurulan bu sistemle kullanıcılar, fotoğraflarını, belgelerini, videolarını dahil her şeyini görüntülü arama yoluyla karşıdaki kişiye gösterebilecek.

İlk olarak Mayıs ayı sonlarında, WhatsApp'ın Android uygulamasında sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilmeye başlamıştı. Kullanıcılar bugünden itibaren ekran paylaşımı özelliğine, "Paylaş" simgesine dokunarak erişebilir. Ayrıca belirli bir uygulamayı veya tüm ekranlarını paylaşmak arasında seçim yapabilirler.

TÜM PLATFORMLARDA KULLANIMA SUNULDU

WhatsApp, TechCrunch sitesine yaptığı açıklamada, yeni özelliğini Android, iPhone ve Windows platformlarında kullanıma sunduğunu belirtti. Kullanıcılar telefonlarındaki veya bilgisayarlarındaki WhatsApp uygulamasını en son sürümüne güncellemeleri halinde ekran paylaşımını yapabilecekler.

Ekran paylaşımının yanı sıra WhatsApp, daha geniş ve daha büyük bir görüntüleme deneyimi sunmak için yatay modda görüntülü arama desteğini de başlattı. Önceden sadece portre modunda, dikey olarak görüntülü arama gerçekleştirilebiliyordu.

WhatsApp'a beklenen özellik geldi: Apple'a rakip olacak

2016 yılında kullanıma sunulan görüntülü arama özelliği WhatsApp'ın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bununla birlikte şirket kullanıcılarının deneyimini artırmak için sürekli olarak yenilikler yapıyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda, iPhone'daki uygulamasına "Resim içinde Resim" desteği ekleyerek, biriyle görüşürken aynı anda başka bir uygulamada dolaşabilme yeteneği kazandırmıştı.

Şu anda Google Meet, Apple FaceTime, Zoom, Microsoft Teams dahil olmak üzere görüntülü görüşme uygulamalarının neredeyse tamamında ekran paylaşımı yapılabiliyor. WhatsApp da rakiplerinden geri kalmayarak bu özelliği uygulamasına dahil etti.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...