Tgrt Haber

WhatsApp'a büyük yenilik: Topluluklar artık başkalarına devredilebilecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
14 Eylül 2024 16:42 - Güncelleme : 14 Eylül 2024 17:20
WhatsApp'a büyük yenilik: Topluluklar artık başkalarına devredilebilecek!

WhatsApp, Android beta sürümünde test edilen yeni bir özellikle topluluk sahiplerine topluluklarını devretme imkanı sunuyor. Bu özelliğin, toplulukların ticari bir değer kazanmasının da önünü açabileceği tahmin ediliyor.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp​, son güncellemesiyle gündeme bomba gibi düştü. Android için "2.24.19.34" kodlu beta sürümünde test edilmeye başlanan yeni özellik, topluluk sahiplerini yakından ilgilendiriyor. WhatsApp’ın bu hamlesi, toplulukların devredilmesini sağlayarak kullanıcıların potansiyel olarak para kazanabileceği bir kapı aralayabilir.

WHATSAPP TOPLULUKLARI BAŞKASINA DEVREDİLEBİLECEK

Test aşamasındaki bu özellik, topluluk yöneticilerine büyük bir esneklik sunuyor. Artık kullanıcılar, sıfırdan kurup büyüttükleri topluluklarını başkalarına devredebilecek. Böylece topluluk sahipliği, potansiyel olarak ticarete konu olabilecek bir hale geliyor.

WhatsApp'a büyük yenilik: Topluluklar artık başkalarına devredilebilecek! - 1. Resim


TOPLULUĞUN YENİ SAHİBİ, ESKİSİNİ ÇIKARABİLECEK

Sızdırılan ekran görüntülerine göre, devredilen topluluğun eski sahibi, başlangıçta yönetici olarak kalmaya devam edecek. Ancak topluluğu devralan kişi, eski yöneticiyi görevden alabilecek. Bu sürecin nasıl işleyeceği ve şartların neler olacağı, topluluğu devreden ve alan kişilerin anlaşmalarına göre değişiklik gösterecek.

Meta​, bu yeni özellik hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği bilinmese de test aşamasında olması, lansmanın yakın olduğunu işaret ediyor.

WhatsApp'a büyük yenilik: Topluluklar artık başkalarına devredilebilecek! - 2. Resim

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...