Tgrt Haber

WhatsApp'a 'küçük' ama çok faydalı bir özellik geliyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Central
30 May 2023 10:42 - Güncelleme : 30 May 2023 10:51
WhatsApp'a 'küçük' ama çok faydalı bir özellik geliyor!

WhatsApp gelecekteki bir güncellemeyle uygulamadaki sağ üst köşeye yerleştireceği küçük bir simgeyle ayarlar menüsüne erişimi kolaylaştırmayı hedefliyor.

WhatsApp​, popüler mesajlaşma uygulamasının gelecekteki bir güncellemesinde ayarlar​ menüsüne daha kolay erişim sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Son beta sürümünde tespit edilen yeni profil fotoğrafı​ düğmesi, kullanıcılara hızlı bir şekilde ayarlar sayfasına erişme imkanı sunuyor.

WhatsApp milyonlarca kişiye birbirleriyle iletişim kurma imkânı sunmanın yanı sıra kullanıcıların tercihlerini ve ayarlarını özelleştirmelerine olanak tanıyan özellikleriyle de bilinir. Ancak, bazı kullanıcılar için ayarlara erişim, mevcut menü yapısının karmaşıklığı nedeniyle zaman alıcı ve zorlayıcı olabiliyordu.

WHATSAPP AYARLAR MENÜSÜ BASİTLEŞİYOR

Bu sorunu çözmek için WhatsApp ekibi, uygulamadaki sağ üst köşeye yerleştirdikleri yeni bir düğmeyle karşımıza çıktı. Kullanıcılar, profil fotoğrafına dokunarak hızlı bir şekilde ayarlar menüsüne erişebilecek ve istedikleri değişiklikleri yapabilecekler.

WhatsApp'a 'küçük' ama çok faydalı bir özellik geliyor!

Bu yenilik, kullanıcıların WhatsApp'ı kendi isteklerine göre özelleştirme sürecini daha kolay hale getirerek zaman kazanmalarına yardımcı olacak.

WhatsApp'ın beta sürümündeki bu özellik, geri bildirimlere dayanarak geliştirildi. Şirket, kullanıcıların deneyimini sürekli olarak iyileştirmek için geri bildirimlerden yararlanarak uygulamaya düzenli olarak güncellemeler getiriyor, yeni özellikler ekliyor ve mevcut sorunları da çözüyor.

Halihazırda ayarlar menüsüne sağ üst köşedeki üç noktalı menüye dokunarak ve ardından "Ayarlar"ı seçerek erişilebilmekte.

YAKINDA SUNULACAK

WABetaInfo'nun aktardığına göre WhatsApp'ın yeni beta sürümündeki profil fotoğrafı düğmesi özelliği, öncelikle beta test aşamasında kullanıcıların geri bildirimlerine tabi tutulacak. Bu süreçte olası hataların düzeltilmesi ve özelliğin daha da iyileştirilmesi hedefleniyor. Beta süreci bittikten sonra tüm kullanıcılara sunulacak.

WhatsApp ayrıca ayarlar menüsünün tasarımını da değiştirecek. Yeni menüde kullanıcıların gizlilik ayarlarını düzenleyebileceği seçenekler ön plana çıkarılacak. Daha sade bir görünüme sahip bu arayüz de beta süreci tamamlanmasının ardından genel kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Android Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...