Tgrt Haber

WhatsApp’a reklam mı geliyor? Yetkiliden iddialar üzerine açıklama

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
07 Kasım 2023 23:00 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 15:09
WhatsApp’a reklam mı geliyor? Yetkiliden iddialar üzerine açıklama

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, durum ve kanallar bölümlerine reklam getirmeyi planladığını duyurdu. Gelişmeyi bizzat WhatsApp patronu Will Cathcart açıkladı.

Meta'ya ait olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, reklam​ stratejisi konusunda yeni gelişmeleri açıkladı. Şirket, ana gelen kutusunda reklam göstermeme kararlılığını sürdürürken, farklı alanlarda reklam gösterme olasılığını gündeme getirdi.

WhatsApp CEO'su Will Cathcart, Brezilya medyasına yaptığı açıklamada, ana gelen kutusunda reklam göstermeyi düşünmediklerini, ancak durum (uygulamanın "Hikayeler" benzeri bölümü) ve kanallarda reklam gösterme fikrini değerlendirebileceklerini belirtti.

WHATSAPP, DURUM VE KANALLARA REKLAM GETİRİYOR

Eylül ayında Cathcart, Meta'ya ait olan sohbet uygulamasının reklam göstermeyi planladığına dair Financial Times'ın haberini yalanlayan bir açıklama yapmıştı. Brezilya medyasına verdiği demeçte ise, "Gelen kutusuna reklam koymak doğru bir model değil" ifadelerini kullandı.

Cathcart, "Cevabımı şartlı belirtmemin sebebi, diğer yerlerde (kanallar veya durum gibi) reklamlar olabileceğiydi. Örneğin, kanallarda insanlardan abonelik ücreti alınabilir, üyelerin özel olmaları sağlanabilir veya kullanıcılar, kanalını tanıtabilir. Ama hayır, gelen kutunuza reklam koymayacağız." dedi.

WhatsApp, birkaç yıl önce Durum bölümüne reklam koyacağı haberiyle çalkalanmıştı, ancak şirket bunu hiç hayata geçirmedi. Cathcart, bunu bir olasılık olarak belirtse de henüz herhangi bir adım atılmadı. Öte yandan bir Meta sözcüsü, TechCrunch'a yaptığı açıklamada durumlarda reklamları test etmediklerini doğruladı.

WhatsApp, bu yılın başlarında kullanıcılar için yeni bir özellik olan "Kanallar"ı tanıttığında, reklam göstermeyi araştırdıklarını söylemişti. 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, gelirlerini işletme mesajlaşma ve Facebook gibi diğer platformlardaki WhatsApp'a tıklanan reklamlardan elde ediyor.

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...