Tgrt Haber

WhatsApp'ın fotoğraf gönderme özelliğine ince ayar geldi: Neler değişecek?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
23 Ağustos 2023 14:03 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 14:03
WhatsApp'ın fotoğraf gönderme özelliğine ince ayar geldi: Neler değişecek?

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kaybolan fotoğraf ve video gönderme özelliğine erişimi kolaylaştıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp​ fotoğraf paylaşma özelliği üzerinde küçük ama önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre, WhatsApp ile kaybolan fotoğraf veya video​ gönderme işlemi eskisinden daha kolay olacak.

Esasen halihazırda da çok zor olduğu söylenemez. Herhangi birine kaybolan fotoğraf ya da video göndermek istediğinizde, mesaj menüsü altında bulunan, yuvarlak şekildeki "1" ikonuna tıklamanız yeterli oluyor. Ardından söz konusu içerik, alıcı gördükten sonra hemen silinecek şekilde gönderiliyor.

WHATSAPP, KAYBOLAN FOTOĞRAF SEÇENEĞİNİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ancak WhatsApp, bazı kullanıcılarının bu düğmeye erişimde zorlandığına dair geri bildirimlerinden yola çıkarak, kaybolan mesaj gönderme özelliğini revize etmeye hazırlanıyor.

WABetaInfo'ya göre, fotoğrafı ya da videoyu bir kez görüntülenecek şekilde ayarlamak için gönder düğmesine basılı tutmak gerekecek. Basılı tutma işleminin ardından, söz konusu görselin "alıcı gördükten sonra hemen silinecek şekilde gönderilmesini" sağlayan yeni menü karşınıza çıkacak.

WhatsApp'ın fotoğraf gönderme özelliğine ince ayar geldi: Neler değişecek?

Karşınıza gelen seçeneğe tıkladığınızda, kaybolan fotoğraf modu aktifleştirilecek. Aynı yöntem videolar için de geçerliliğini koruyor. Fakat WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgiye göre, hareketli resim olarak bilinen GIF dosyalarının bir kez görüntülenecek şekilde gönderilemeyeceği belirtiliyor.

Yeni mesaj menüsü WhatsApp'ın Android beta sürümünü kullanan bazı kullanıcılar için erişime açıldı. Şu anda standart kullanıcıların bu güncellemeye ne zaman erişim sağlayabilecekleri ise belirsizliğini koruyor. Ancak tahminlere göre WhatsApp, önümüzdeki haftalarda yeni özelliği herkese sunabilir.

Güncellemeyi beklemek istemeyen kullanıcılar WhatsApp'ın beta programına kaydolarak yeni özelliği erkenden deneyimleyebilir. Fakat beta sürümleri günlük kullanım deneyimini olumsuz anlamda etkileyecek çeşitli hatalar barındırabildiğinden, kullanıcıların bu konuda dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rojhat24 Ağustos 2023 18:22

Benimki hala deyişmedi

Sonraki Haber Yükleniyor...