Tgrt Haber

WhatsApp'ın yüzüne renk geldi! Yeni tasarımı ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
23 Ekim 2023 11:18 - Güncelleme : 04 Mart 2024 08:57
WhatsApp'ın yüzüne renk geldi! Yeni tasarımı ortaya çıktı

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp yeni renk ve uygulama içi simgeler ile güncelledi. Yenilenen arayüz tasarımı ilk etapta iPhone kullanıcılarına sunuldu.

Mobil mesajlaşma devi WhatsApp​, iOS platformunda önemli bir güncellemeyle karşımızda. Uzun bir süredir arayüzünde ciddi değişiklikler yapmayan WhatsApp, son beta sürümü (23.21.72) ile kullanıcılarına daha canlı ve modern bir tasarım vadediyor.

Resmi değişiklik listesinde pek fazla bilgi sunulmayan bu güncelleme​, önceki sürümle ilgili notlardan bahsetmediğinden hangi özelliklerin eklendiğini belirtmiyor. Ancak teknoloji sitesi WABetaInfo, bu güncellemeyi inceledi ve kullanıcıların mutlaka bilmesi gereken bazı önemli değişiklikleri açığa çıkardı.

WHATSAPP İOS İÇİN YENİ TASARIM GÜNCELLEMESİ

Bu güncellemenin en göze çarpan özelliği, WhatsApp'ın ana renk temasının yeşile dönüşmesi. Uygulamanın ana renk tonu olarak koyu yeşil​ tercih edilirken, aynı zamanda uygulama ayarları ve sohbet bilgi ekranı gibi kısımlardaki simgeler de yeni tasarımıyla kullanıcı karşısına çıktı.

Ancak, bu yeni arayüz​ şu anda sınırlı sayıda iPhone kullanıcısı tarafından erişilebilir durumda. WhatsApp, bu güncellemeyi tüm kullanıcılara henüz sunmaya başlamış gibi görünmüyor. Bu nedenle, güncellemenin sizin için mevcut olup olmadığını App Store üzerinden kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, TestFlight aracılığıyla beta sürümlerini deneyerek erken erişim şansınızı artırabilirsiniz.

WhatsApp'ın yüzüne renk geldi! Yeni tasarımı ortaya çıktı - 1. Resim

ŞİFRESİZ GİRİŞ YAPILABİLECEK

Yeni arayüze ek olarak WhatsApp, uygulamaya giriş yöntemine de yeni bir seçenek ekledi. Parmak izi ya da Face ID ile oturum açılmasını sağlayan 'Geçiş Anahtarı' özelliğini geçtiğimiz günlerde Android kullanıcılarına sundu.

Geçiş anahtarı sayesinde WhatsApp'ta oturum açmak için SMS doğrulama kodunu girme zorunluluğu kalktı. Kullanıcılar uygulamanın güvenlik ayarları üzerinden aktif edebilecekleri bu özelliği kullanarak, yüz tanıma veya parmak izi sensörü ile WhatsApp'a girebilecek.

Buna ek olarak WhatsApp, dinlenildikten sonra otomatik silinen sesli mesaj desteği üzerinde çalışıyor. Kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar kaybolan fotoğraf ve video mesajlarının yanında 'kaybolan ses' de atabilecekler.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...