Tgrt Haber

WhatsApp'ta 'kullanıcı adı' dönemi resmen başlıyor: Yeni görüntüler geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
03 Ekim 2023 13:08 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 13:08
WhatsApp'ta 'kullanıcı adı' dönemi resmen başlıyor: Yeni görüntüler geldi

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı adı belirleme özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde biriyle sohbet etmek için telefon numaranızı paylaşmanıza gerek kalmayacak. Kullanıcı adı üzerinden sohbet başlatılabilecek.

WhatsApp​ kullanıcılarının hesaplarında benzersiz bir 'kullanıcı adı' belirleyebilecekleri yeni özelliğinin geliştirme aşamasında sona geldi. WABetaInfo sitesinin haberine göre, gelecekteki bir güncellemeyle beraber kullanıma sunacak.

İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Edinilen bilgiye göre bu özellik opsiyonel olacak. Yani WhatsApp, üyelerine 'kullanıcı adı' belirleme konusunda dayatma yapmayacak. Özelliği kullanmak istemeyenler, her zaman olduğu gibi sadece telefon numarası​ ile yoluna devam edebilecek.

NUMARANIZI VERMENİZE GEREK KALMAYACAK

WhatsApp'ta bir kişiyle iletişim kurmak için tek yol, telefon numaranızı onunla paylaşmak. Ancak çevrim içi gizliliği ve güvenliği konusunda temkinli davranmak isteyen bazı kişiler, bu bilgiyi herkese vermek istemeyebiliyorlar.

WhatsApp'ta 'kullanıcı adı' dönemi resmen başlıyor: Yeni görüntüler geldi

İşte kullanıcı adı özelliği bu gibi durumlarda hayat kurtacak. Artık tanımadığınız bir kişiyle WhatsApp üzerinden konuşmak için telefon numaranızı paylaşmanıza gerek kalmayacak. Sadece kullanıcı adınız ile sohbet başlatabileceksiniz. Ve böylece numaranız ifşa olma tehlikesinden kurtulacak.

BENZERSİZ OLACAK

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgiye göre, WhatsApp kullanıcı adları 'benzersiz' olacak. Alfanümerik karakterleri ve bazı özel karakterleri destekleyecek, ancak ayırıcılara izin vermeyecek. Bu özellik sayesinde her kullanıcı kendine özel bir isme sahip olabilecek.

Ayrıca tıpkı telefon numarası ile yapılan konuşmalarda olduğu gibi kullanıcı adları ile başlatılan sohbetler de uçtan uca şifreleme teknolojisiyle korunacak. Bu özellik, yazılı mesajlar ile fotoğraf ve video gibi görsel mesajların 'gönderici' ve 'alıcı' arasında gizli kalmasını mümkün hale getiriyor.

WhatsApp kullanıcı adları özelliği şu anda sınırlı sayıda kullanıcı kitlesiyle test ediliyor. Genel kullanıma ne zaman açılacağı ise henüz belli değil.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...