Tgrt Haber

WhatsApp'ta özelliklerin ardı arkası kesilmiyor: iOS kullanıcıları için bir yenilik daha kullanıma sunuldu!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
17 Mart 2023 14:45 - Güncelleme : 17 Mart 2023 14:56
WhatsApp'ta özelliklerin ardı arkası kesilmiyor: iOS kullanıcıları için bir yenilik daha kullanıma sunuldu!

Her platformda farklı özelliklere sahip olan WhatsApp, iOS kullanıcıları için yeni bir özellik daha kazandı. iPhone'un iOS 16 ile sahip olduğu özellik bu kez iPhone için de kullanıma sunuldu..

WhatsApp​, Android​, iOS​ ve Windows platformlarında bazı değişikliklerle hizmet veriyor. Temelinde anlık mesajlaşma hizmeti sunan platform, söz konusu platformlarından tümünde güncellenerek yeni özellikler kazanıyor.

Yeni test edilen özellikler genelde WhatsApp Android beta sürümlerinde görülür. Ancak yakın zamanda iPhone kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir özellik daha kullanıma sunulmaya başladı. Daha önce test versiyonlarında sızdırılan görselden metin kopyalama özelliği, artık herkese açık olarak yayınlanıyor.

İPHONE'DA GÖRSELDEN METİN KOPYALAMA DÖNEMİ

Yeni gelen özelliği kullanabilmek için WhatsApp'a gelen bir görüntüyü açmanız, kopyalamak istediğiniz metnin üstüne basılı tutarak metni kopyalayabilirsiniz. Geçici olarak gönderilen görsellerin bu özelliğin içerisinde olmadığını da belirtmekte fayda var.

WhatsApp'ta özelliklerin ardı arkası kesilmiyor: iOS kullanıcıları için bir yenilik daha kullanıma sunuldu!

Bu özellik için WhatsApp geliştiricileri, iOS 16 için geliştirilen özel bir API'lerden yararlanıyor. Zira bu özellik Apple'ın iOS 16 sonrası sürümlerinde de iPhone kullanıcıları için sunulmuştu. Artık son güncellemeyle WhatsApp'ta bu özelliği destekliyor ve Fotoğraflar uygulamasında olduğu gibi bir görseli ayrıştırmanıza olanak tanıyor.

Şu anda yeni özellik sınırlı sayıda WhatsApp kullanıcıları için aktif durumda. Ancak önümüzdeki günlerde metin kopyalama özelliğine sizler de kavuşmuş olacaksınız. Bunun için uygulamanın son sürümünü kullandığınızdan da emin olmalısınız.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...