Tgrt Haber

WhatsApp'taki skandal hata herkesi ayağa kaldırdı: Elon Musk'tan da açıklama gecikmedi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
10 May 2023 09:59 - Güncelleme : 10 May 2023 21:11
WhatsApp'taki skandal hata herkesi ayağa kaldırdı: Elon Musk'tan da açıklama gecikmedi

WhatsApp uygulamasının kapalıyken bile arka planda telefonların mikrofonunu dinlediği yönünde şikayetler artış gösteriyor. Tartışmaya dahil olan Elon Musk "WhatsApp güven olmaz" derken, şirketten de sorununun sebebine ilişkin açıklama gecikmedi.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp son birkaç gündür güvenlik​ sorunuyla gündemde. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre uygulama, kapalı olsa ve hiç çalışmasa dahi arka planda mikrofona erişim sağlayarak telefonu dinliyor.

Bu durum Android 12 ve üzeri cihazlarda bulunan "Gizlilik Panosu" sayesinde fark edildi. Bu özellik, herhangi bir uygulama mikrofonu kullandığında sağ üst köşede küçük yeşil bir ikonla gösteriyor. Konuyla ilgili Elon Musk'tan WhatsApp'a yönelik çok sert açıklama gelirken, şirket yetkilileri de eleştirilere cevap verdi.

WHATSAPP TOPU GOOGLE'A ATTI

WhatsApp söz konusu sorunla ilgili olarak Android'in Gizlilik Panosu özelliğinin kullanıcıları yanlış bilgilendirmiş olabileceği ihtimaline dikkat çekerek şunu söyledi:

"Son 24 saat içinde, Pixel telefonu ve WhatsApp'ıyla ilgili bir sorun yayınlayan bir Twitter mühendisiyle iletişime geçtik. Bunun, Android'de Gizlilik Panolarındaki bilgileri yanlış tanımlayan bir hata olduğuna inanıyoruz ve Google'dan araştırmasını ve düzeltmesini istedik."

Kullanıcıların mikrofon üzerinde tam kontrole sahip olduklarını hatırlatan şirket, WhatsApp'ın mikrofona yalnızca arama yaparken, sesli mesaj ve video kaydederken eriştiğini belirtti. Uçtan uca şifrelemeyle korunduğunu da vurguladı.

ELON MUSK: WHATSAPP'A GÜVEN OLMAZ

Tartışmalara Elon Musk da dahil oldu. Twitter'ın sahibi ve CEO'su, WhatsApp'ın kapalıyken bile mikrofona eriştiğini gösteren bir kullanıcıyı alıntılayarak "WhatsApp'a güven olmaz" dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1655967673107337216

Elon Musk ayrıca bir başka takipçisinin "WhatsApp’ın Meta/Facebook’a ait olduğunu bu kadar çok kişinin fark etmemesi inanılmaz" tweeti üzerine WhatsApp kurucularının geçmiş dönemdeki bazı kararlarını hatırlattı:

 “Evet. Veya WhatsApp kurucularının Meta/Facebook’tan tiksinti içinde ayrıldığını, Facebook’u silme kampanyası başlattığını ve Signal’in oluşturulmasına büyük katkılarda bulunduğunu bilmemeleri de inanılmaz. Facebook hakkında öğrendikleri ve WhatsApp’taki değişiklikler onları çok rahatsız etti.”

Kaynak: 9to5Google

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...