Tgrt Haber

WhatsApp'tan dikkat çeken yeni güvenlik özelliği

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo.com
04 Kasım 2023 11:58 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 11:58
WhatsApp'tan dikkat çeken yeni güvenlik özelliği

WhatsApp yeni giriş seçeneğini hayata geçirdi. Uygulamanın son beta güncellemesini yükleyen kullanıcılar, artık hesaplarına e-posta adreslerini bağlayabilecekler.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp​, kullanıcı hesaplarını ek bir güvenlik​ seçeneğiyle koruma olanağı sunan yeni bir özellik getirdi. Son WhatsApp beta güncellemeleri, hesaba e-posta adresiyle giriş​ yapma seçeneğiyle geldi.

Güncelleme, WhatsApp'ın Android 2.23.24.10 beta ve iOS 23.23.1.77 beta sürümleriyle kullanıcıların karşısına çıktı. WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, "E-posta Adresi" adında yeni bir bölümün varlığını gösteriyor.

E-POSTA EKLEMEK İSTEĞE BAĞLI

Kullanıcılar, WhatsApp hesap ayarlarındaki bu bölüme giderek Gmail, Outlook gibi e-posta adreslerini kolayca bağlayabilecekler. Bu ek seçenek, telefon numarasıyla birlikte e-posta adresini kullanarak hesabınızın güvenliğini artırırken, aynı zamanda daha kolay giriş yapma olanağı da sağlıyor.

E-posta adresi ekleme özelliği isteğe bağlı olacak ve özellikle başka bir cihazda oturum açmayı düşünen ve hesabını ek bir güvenlik önlemiyle korumak isteyen kullanıcılar için öneriliyor. Ayrıca, e-posta adresi eklediğinizde SMS ile oturum açma seçeneği devre dışı kalmayacak.

WhatsApp'tan dikkat çeken yeni güvenlik özelliği

Şu an WhatsApp'ın test aşamasında olan bu özellik, Google Play Store'dan ve Apple App Store'dan en son beta güncellemelerini yükleyen kullanıcılara kademeli olarak sunuluyor. Önümüzdeki haftalarda geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak.

GEÇİŞ ANAHTARI DESTEĞİ DE GELDİ

WhatsApp, Android uygulamasına geçiş anahtarı (passkeys) desteği de getirdi. Kullanıcılar artık akıllı telefonlarındaki yüz tanıma, parmak izi veya parola gibi standart giriş yöntemlerini kullanarak WhatsApp hesaplarında oturum açabilecekler.

Bu özellikle birlikte WhatsApp, geçiş anahtarlarını destekleyen Uber, Amazon, TikTok gibi popüler mobil uygulamaların arasına katılmıştı.

Kaynak: WABetaInfo.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...