Tgrt Haber

WhatsApp'tan durumlar için çok faydalı yeni özellik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
05 Aralık 2023 11:49 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 11:50
WhatsApp'tan durumlar için çok faydalı yeni özellik

WhatsApp, durumlar için dört yeni filtre seçeneği sunan yeni bir güncellemeyi test ediyor. Kullanıcılar durumlarını, "görüntülenenler" veya "sessize alınanlar" gibi kategorilere ayırabilecek.

WhatsApp​, kullanıcılara durum güncellemelerini daha düzenli ve erişilebilir bir şekilde görüntüleme imkanı sunacak yeni özellikler geliştiriyor. Beta test aşamasında olan güncelleme, durum güncellemelerini dikey bir listede filtreleme seçenekleri ile birlikte kullanıcı deneyimini artırmayıhedefliyor.

Kullanıcılar, tüm durum güncellemelerini tek bir listede görüntüleyebilecekleri gibi, daha önce görüntülenmiş veya sessize alınmış durumları filtreleyerek istedikleri içeriğe daha hızlı erişebilecekler.

WHATSAPP DURUMLARI İÇİN FİLTRE SEÇENEĞİ GELDİ

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi, bazı beta test kullanıcılarına, tüm durum güncellemelerinin dikey bir listede görüntülendiği yeni bir bölüm sunulmaya başladı.

Yeni bölümü açmak için Güncellemeler sekmesindeki üç noktalı simgeye dokunun ve 'Tüm durumları görüntüle' seçeneğini seçin. Bu bölümün ayrıca durum güncellemelerinin kategorizasyonunu sağlayan dört filtre içerdiğini de belirtmekte fayda var.

Filtreler şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  1. Tümü: Bu seçenek, kişilerinizin paylaştığı tüm durum güncellemelerini (gördükleriniz dahil) karşınıza çıkarır.
  2. En son: Bu filtre sayesinde daha önce görmüş olduğunuz durumları dahil etmeden sadece "bakmadıklarınızı" görebilirsiniz.  
  3. Görüntülenenler: Yalnızca daha önce görüntülemiş olduğunuz durumları içerir.
  4. Sessize alınanlar: Bu seçenek sayesinde, yalnızca sessize aldığınız durum güncellemelerini görebilirsiniz.

WhatsApp'tan durumlar için çok faydalı yeni özellik

Durum güncellemeleri için dört yeni filtrenin tanıtılması, kullanıcılara genel deneyimlerini geliştirerek çeşitli avantajlar sağlayacağı düşünülüyor. Kullanıcılar artık görmek istedikleri içerik üzerinde daha fazla kontrole sahipler ve mevcut tercihleriyle uyumlu belirli filtreyi seçebilirler.

Ek olarak, durum güncellemeleri sekmesinde önceki arayüzü geri yüklemek isteyen kullanıcı geri bildirimlerine yanıt olarak, bu filtrelerin sonunda kullanıcıların durum güncellemeleri için daha tanıdık ve kullanıcı dostu bir dikey liste biçimine geri dönmesine izin verdiği de belirtiliyor.

Durum güncellemelerini dikey bir listede filtreleme ve görüntüleme özelliği, TestFlight uygulamasından iOS için WhatsApp beta'nın en son sürümünü yükleyen bazı beta test kullanıcılarına sunuldu. WABetaInfo'ya göre önümüzdeki haftalarda daha fazla kişinin erişimine açılacak.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...