Tgrt Haber

WhatsApp'tan faydalı özellik... 'Takip ediliyor muyum?' derdi bitecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo, Türkiye Gazetesi
14 Ekim 2023 10:47 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 10:47
WhatsApp'tan faydalı özellik... 'Takip ediliyor muyum?' derdi bitecek!

WhatsApp, Android ve iOS uygulamasına yeni bir özellik getirdi. Sadece beta sürümlerine kayıt olanlar kullanabiliyor. Artık aramalar, daha fazla gizlilik ve güvenlik için WhatsApp'ın sunucuları üzerinden aktarılacak.

WhatsApp​, kullanıcılarının sesli arama​ sırasında IP adreslerini koruyarak konumlarını kötü niyetli kişilerden gizleyebilmelerini sağlayan yeni özelliğini yayınladı. Şimdilik sadece WhatsApp'ın beta sürümüne kayıt olan iPhone ve Android telefon sahipleri kullanabiliyor.

WABetaInfo sitesinin haberine göre yeni özellik aktif edildiğinde, anlık mesajlaşma uygulamasında yaptığınız aramalar WhatsApp'ın sunucuları üzerinden daha güvenli bir şekilde aktarılacak.

Aslına bakılırsa, WhatsApp sesli ve görüntülü aramaları zaten uçtan uca şifreleme teknolojisiyle koruyor; bu, arama esnasında hassas bilgilerinizin siz ile karşıdaki kişi arasında gizli kalmasını sağlıyor. Ancak yeni özellik, uçtan uca şifrelemeden daha güvenli bir koruma sistemine ihtiyacı olanların işine yarayacak.

BİR DEZAVANTAJLA GELECEK

IP adresi koruma işlevi aktif edildiğinde, aramalar WhatsApp'ın sunucuları üzerinden aktarılacağından, arama kalitesinin eser miktarda düşebileceği belirtiliyor. Yani ne kadar hızlı bir internet bağlantısına sahip olursanız olun, bu özellikten dolayı kaliteli bir arama deneyimi yaşayamayabilirsiniz.

WhatsApp'tan faydalı özellik... 'Takip ediliyor muyum?' derdi bitecek!

Ancak, özellikle tanımadığınız kişilerle iletişim kuruyorsanız ve hassas bilgilerinizin kesinlikle sızdırılmamasını istiyorsanız, bu pek bir sorun teşkil etmeyecektir.

Yeni özellik WhatsApp'ın Android ve iOS uygulamasındaki beta sürümlerine dağıtılmaya başladı. Dolayısıyla eğer betaya kayıtlı değilseniz henüz kullanamayabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde beta test aşamasının sonlanıp genel kullanıma sunulması bekleniyor.

MESAJLAŞMALARDA YOK

Öte yandan IP adresi koruma özelliğinin mesajlaşmalar için sunulmayacağını da belirtelim. Çünkü mesajlar uçtan uca şifreleme teknoloji sayesinde gönderici ve alıcı arasında gizli kalıyor ve üçüncü kişilerin erişme imkanı bulunmuyor.

Kaynak: WABetaInfo, Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...