Tgrt Haber

WhatsApp'tan şikayet edilen soruna çözüm: Artık ifşa olmayacaksınız

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
11 Temmuz 2023 10:49 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 10:50
WhatsApp'tan şikayet edilen soruna çözüm: Artık ifşa olmayacaksınız

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini koruyacak bir özellik yayınladı. Artık topluluklarda, diğer katılımcıların telefon numaranızı görmesini engelleyebileceksiniz.

WhatsApp​, iOS ve Android cihazlar için yeni bir güncelleme yayınladı. Gruplara alternatif olarak geliştirilen ve birden fazla grubu kapsayan "Topluluklar" için yeni bir özellik getirildi.

WhatsApp​'ta kullanıcılar uzun zamandır topluluklarda kendi telefon numaralarının açıkça görünmesinden şikayetçiydi. Ancak uygulamaya yeni eklenen "Telefon numarası gizleme" özelliği sayesinde, telefon numaranızı sadece topluluk yöneticilerinin ve sizi daha önce rehberine kaydetmiş kişilerin görebileceği şekilde ayarlayabileceksiniz.

YÖNETİCİLERİN NUMARASI GÖRÜNÜR OLACAK

Topluluk katılımcıları, telefon numarasını diğer üyelerden gizleyebilirken, topluluk yöneticilerinin numaraları ise görünür olacak.

Yöneticiler, toplulukta gerçekleşen bir değişiklikten, alınan bir karardan ya da katılımcılar arasında yaşanan bir problemle doğrudan ilgilenmeleri gerekebileceği için, diğer üyelerle iletişime geçmesi gerekebilir. Bunun da tek yolu WhatsApp​ üzerinden konuşmak olduğundan, yöneticiler telefon numaralarını gizleyemeyecekler.

PEKİ TELEFON NUMARASI NASIL GİZLENİR?

WABetaInfo'ya göre WhatsApp​, "telefon numarası gizleme" özelliğini bugünden itibaren sundu. Fakat özellik kademeli olarak yayınlandığından, tüm kullanıcılara aynı anda ulaşmayabilir veya ulaşması biraz zaman alabilir.

WhatsApp'tan şikayet edilen soruna çözüm: Artık ifşa olmayacaksınız

Özelliğin sizde aktif olup olmadığını anlamak için, topluluk duyuru bilgilerini açın ve "Telefon numarası gizleme" seçeneğini kontrol edin. Eğer gelmişse, üzerine tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz. Fakat bu özellik sizde görünmüyorsa henüz telefonunuza ulaşmamış demektir. Bu durumda bir müddet beklemeniz gerekiyor.

Bununla birlikte, telefonunuzdaki uygulama marketini açıp WhatsApp​'ı güncellemeyi unutmayın.

GRUPLARA DA GELECEK

Gelecekte, telefon numarası gizleme özelliği diğer gruplardaki kullanıcılara da sunulacak. Ayrıca, telefon numarası gizli olan bir topluluk üyesiyle özel olarak iletişime geçmek istemeniz durumunda, telefon numarasını sizinle paylaşmayı seçebilmeleri için onlara bir istek gönderme seçeneğiniz de olacak. Üye, bu isteğinizi kabul ettiği takdirde telefon numarası sadece size görünür hale gelecek.

Kaynak: WABetaInfo, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: WABetaInfo
Sonraki Haber Yükleniyor...