Tgrt Haber

WhatsApp'tan sıra dışı bir özellik: Gizli kod, ne işe yarar?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo.com
10 Ekim 2023 12:28 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 12:38
WhatsApp'tan sıra dışı bir özellik: Gizli kod, ne işe yarar?

WhatsApp kullanıcıları kilitlediği sohbetleri kolay bulamadığından şikayet ediyorlardı. Anlık mesajlaşma uygulaması bu soruna çözüm olarak, "gizli kod" özelliğini geliştirmeye başladı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp​, "gizli kod (secret code)" isimli bir özellik geliştirmeye başladı. Artık kullanıcılar uygulama içerisindeki kilitli sohbetlerini elleriyle koymuş gibi bulabilecekler.

WhatsApp sohbet kilitleme özelliği ile şifrelenen konuşmaları gelen kutusundan kaldırıyor. "Kilitlenmiş sohbetler" isimli ayrı bir klasöre taşıyor. Ancak bazı kullanıcıların şifrelenmiş sohbetlerini bulmakta zorluk yaşadıklarını bildirmesinin üzerine, mesajlaşma platformu bu kullanım şeklini biraz değiştirdi.

KİLİTLİ SOHBETLER, GİZLİ KODLA KORUNACAK

WABetaInfo sitesinin haberine göre WhatsApp, sohbet kilitleme özelliğine "gizli kodlar" adlı bir fonksiyon ekleyecek. Kullanıcı her bir kilitli sohbete, emoji ve sözcükler içeren bir gizli kod atayacak ve bunları daha sonra söz konusu sohbeti bulmak için kullanacak.

Yeni özellik WhatsApp hesabınızı bağladığınız ikincil cihazlarla da çalışacak. Yani kilitlenmiş sohbetleriniz hem ana telefonunuzda hem de diğer cihazlarınızda güvende kalacak.

WhatsApp'tan sıra dışı bir özellik: Gizli kod, ne işe yarar?

Özellik devreye alındıktan sonra kullanıcılar, belirledikleri gizli kodu WhatsApp'ın arama çubuğuna yazarak kilitlenmiş sohbetlerini kolaylıkla bulabilecekler. Ancak gizli kodların zorunlu mu tutulacağı yoksa kullanıcının tercihine mi bırakılacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor.

Bununla birlikte, sohbetleri kilitlemek ya da kilitlememek tamamen kullanıcıların elinde. Dolayısıyla, gizli kod özelliğinin de muhtemelen opsiyonel olacağı tahmin ediliyor. WABetaInfo, yeni özelliğin şu anda erken geliştirme aşamasında olduğunu ve çok yakında kullanıma sunulmasının beklendiğini belirtti.

KANALLARI HERKESİN ERİŞİMİNE AÇTI

Anlık mesajlaşma uygulaması geçtiğimiz hafta da WhatsApp Kanallar özelliğini bütün kullanıcıların erişimine açtı. İlk etapta sadece işletme ve tanınmış kişilerin kanal oluşturmasına izin veriliyordu. Ancak artık isteyen herkes, standart WhatsApp kurallarına bağlı olmak suretiyle kendi kanalını oluşturabiliyor.

Kaynak: WABetaInfo.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...