Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Bir gecede 3'e çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: techcrunch.com
23 Mart 2024 09:57 - Güncelleme : 23 Mart 2024 09:57
WhatsApp'tan yeni özellik: Bir gecede 3'e çıktı

WhatsApp, kullanıcıların sabitleyebileceği mesaj miktarını yükseltti. Önceden yalnızca bir mesaj sabitlenebiliyordu, artık ne olduğu fark etmeksizin 3 mesajı başa tutturabileceksiniz.

WhatsApp​ perşembe günü yaptığı duyuruda, kullanıcıların artık bir sohbete kolayca erişebilmek için üç mesaja kadar sabitleyebileceklerini duyurdu. Şimdiye kadar kullanıcılar bir kişi veya grupla yaptıkları görüşmenin üstüne yalnızca bir mesajı sabitleyebiliyordu.

Hem Meta CEO'su Mark Zuckerberg​ hem de WhatsApp Başkanı Will Cathcart, bu özelliği kendi WhatsApp Kanallarında duyurdu. Sohbet uygulaması ilk olarak geçen aralık ayında bire bir ve grup konuşmalarında mesaj sabitleme özelliğini kullanıma sundu.

Kullanıcılar metin, resim ve anketler de dahil olmak üzere her türlü mesajı sabitleyebilir. Sabitlenmiş mesajlar, bir arkadaşınızın adresi veya grubunuzla planladığınız gezinin yeri gibi bilgileri hızlı bir şekilde almak için yararlı olabilir.

WHATSAPP'TA MESAJ NASIL SABİTLENİR?

Bir mesajı sabitlemek için üzerine uzun basmanız ve açılan menüdeki "Sabitle" seçeneğini seçmeniz gerekir. Ayrıca mesajın ne kadar süreyle sabitlenmiş kalmasını istediğinizi 24 saat, 7 gün (varsayılan seçim) ve 30 gün arasında seçebilirsiniz. Bu özellik, bazı günlerde bilgilerin alakasız hale gelmesi durumunda sabitlenmiş mesajlardan kurtulmanıza yardımcı olur.

WhatsApp'tan yeni özellik: Bir gecede 3'e çıktı - 1. Resim

Ancak adres gibi bir mesajı sonsuza kadar sabit tutma seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle, sabit kalmasını istediğiniz bir mesajı 30 gün içinde yeniden sabitlemeniz gerekir. Aksi halde tek alternatif, bir mesaja "Yıldız" eklemek ve ona iletişim bilgileri menüsünden erişmek.

Kaynak: techcrunch.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...