Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Eski mesajlar daha kolay bulunabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: wabetainfo.com
17 Ekim 2023 13:18 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 13:20
WhatsApp'tan yeni özellik: Eski mesajlar daha kolay bulunabilecek

WhatsApp'ta eski bir tarihteki konuşmalarınızı bulmak için sayfalarca 'geri getirme' derdi bitiyor. Yeni geliştirilen 'tarih bazlı arama' özelliğiyle aranan mesajlar daha kolay bulunabilecek.

WhatsApp​, çok fazla konuşma geçmişine sahip olan kullanıcılarının, aradığı mesajları daha kolay bulabilmelerini sağlayacak yeni bir sistemi test etmeye başladı.

WHATSAPP TARİH BAZLI ARAMA ÖZELLİĞİNİ TEST EDİYOR

WABetaInfo sitesinin haberine göre, anlık mesajlaşma uygulaması bu amaçla kullanılacak bir takvim​ düğmesi geliştiriyor. Kullanıcılar bu düğmeye tıklayınca, belirli bir yılda, ayda ve günde paylaşılan mesajları hızlıca bulabilecekleri bir tarih seçme paneli açılacak.

Bu, özellikle uzun ve yoğun sohbet geçmişlerine sahip olan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Belirli bir tarihe ait bir mesajı bulmak için sayfalarca geri gitmek yerine, kullanıcılar yeni takvim düğmesi sayesinde istedikleri tarihi seçebilecek ve o güne ait mesajlara saniyeler içinde ulaşabilecekler.

Tarih bazlı arama özelliğinin şu anda geliştirme aşamasında olduğu ve yakında WhatsApp'ın Android ile iPhone'daki beta sürümlerinde kullanıma açılacağı belirtiliyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Eski mesajlar daha kolay bulunabilecek

GEÇİŞ ANAHTARI ÖZELLİĞİ DE GELDİ

WhatsApp eski mesajları bulmayı kolaylaştırırken bir yandan da güvenlik odaklı iyileştirmeler yapıyor. Son olarak, uygulamaya geleneksel yöntemlerden daha kolay ve güvenilir 'şifre anahtarı' desteği eklendi. Ancak sadece Android kullanıcılarına sunuldu.

Şifre anahtarı sayesinde WhatsApp'a giriş çok daha kolay hale geliyor. Telefon numaranıza gelen SMS onay kodlarıyla uğraşmayacaksınız. Parmak izi, yüz tanıma kilidi gibi biyometrik kimlik doğrulama yöntemleriyle doğrudan hesabınızda oturum açabileceksiniz.

Şifre anahtarları, Google Şifre Yöneticisi veya Apple iCloud Parolalar alanında güvenli bir şekilde depolanır. Böylece Apple ve Google hesabınızda oturum açtığınız tüm cihazlarınızdan erişebilirsiniz.

Kaynak: wabetainfo.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...