Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Grup sohbetlerine geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
12 Ekim 2023 11:26 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 11:27
WhatsApp'tan yeni özellik: Grup sohbetlerine geliyor

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp grup sohbetleri için yeni bir özellik geliştiriyor. Buna göre, herhangi bir önemli olay veya organizasyon için grup etkinlikleri oluşturulabilecek.

Mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp​, kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmek ve organizasyonu kolaylaştırmak amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirket, yeni bir özellikle kullanıcılarının grup​ sohbetlerinde etkinlikler düzenlemelerine ve planlamalarına olanak tanıyacak.

Bu yeni özelliğe, WhatsApp uygulamasındaki sohbet​ paylaşım menüsünde bulunan bir etkinlik​ kısayolu ile erişilebilecek. Kullanıcılar, grup sohbetlerinde kolayca etkinlikler oluşturabilecekler. Bu etkinliklerin ismi, tarihi, saati ve yeri gibi detaylarını kendileri belirleyecek.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, etkinlik oluşturma özelliği bir nevi dahili bir hatırlatma sistemi gibi de çalışacak. Örneğin kullanıcılar, etkinlik hatırlatıcılarını ayarlayarak grup katılımcılarının belirtilen zamanda bildirimler almasını sağlayabilecekler. Böylelikle kimse önemli bir olayı kaçırmamış olacak.

UÇTAN UCA ŞİFRELEMEYLE KORUNUYOR

Oluşturulan etkinlikler, WhatsApp'ın standart uçtan uca şifreleme teknolojisiyle de korunacak. Yani yalnızca grup sohbetindeki katılımcılar ve yöneticiler etkinlikleri görebilecekler. Ancak, bu özelliğin şu an için yalnızca topluluk grup sohbetlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Grup sohbetlerine geliyor

SON SÜRÜM ŞARTI

Grup etkinliklerini oluşturduktan sonra, bu etkinlikler otomatik olarak sohbete eklenecek. Ve diğer katılımcılar, yeni grup daveti etkinliğini görmek ve kabul etmek için WhatsApp'ın en son sürümünü yüklemek zorunda kalacaklar.

WhatsApp'ın bu yeni özelliği, kullanıcıların günlük yaşamlarını daha iyi organize etmelerine ve grup sohbetlerinde etkinlikleri kolayca planlamalarına yardımcı olacak bir seçenek olarak yorumlanabilir.

WHATSAPP GRUP ETKİNLİĞİ NASIL OLUŞTURULUR?

Özellik henüz geliştirme aşamasında olduğundan, etkinlik oluşturulamıyor. Ancak etkinlikler, genel kullanıma sunduğunda, 'galeri' ve 'kamera' gibi butonların yer aldığı sohbet paylaşım menüsündeki 'event' (etkinlik) seçeneğine tıklayarak kullanılabilecek.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...