Tgrt Haber

Windows 11'in sevilen özelliği Windows 10'a geldi... Artık tek bir tuşla kullanabilirsiniz

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Thurrot
01 Aralık 2023 11:56 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 12:02
Windows 11'in sevilen özelliği Windows 10'a geldi... Artık tek bir tuşla kullanabilirsiniz

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi ile kullanıma sunduğu Copilot asistanı Windows 10 için de aktif etti. Peki yapay zekalı asistan Windows 10'da nasıl kullanılır?

Yapay zekaya yönelik atılımlarıyla dikkat çeken Microsoft​, BingChat'in ardından yapay zekalı asistanı Copilot​'u da Windows 11'den başlayarak kullanıcılara sundu. Henüz Windows 10​ için bu asistanın geleceği beklenmiyordu. Ama geçtiğimiz aylarda teknoloji devi eski işletim sistemi için de bu asistanın geleceğini doğruladı. Hatta isteğe bağlı olarak yayınlanan son Windows 10 güncellemesi ile Copilot'u kullanabilmek mümkün hale geldi.

Copilot'un en önemli özelliklerinden biri, Windows 10'un yerleşik arama motoru olan Bing​ ile entegre olması. Bu sayede kullanıcılar, Copilot'a sorular sorarak veya arama yapmak istedikleri anahtar kelimeleri söyleyerek Bing'den bilgi alabiliyorlar. Diğer yandan bu asistan, Bing'in sunduğu sonuçları sesli olarak cevaplayabiliyor.

WİNDOWS 10, COPİLOT'A KAVUŞTU

Copilot'un diğer bir özelliği de, Windows 10'un diğer uygulamalarıyla uyumlu çalışması. Yapay zeka​ destekli asistan, kullanıcıların e-posta göndermek, takvim ayarlamak, dosya paylaşmak, müzik dinlemek, video izlemek gibi çeşitli işlemleri kolayca yapmalarına imkan sunuyor; bu işlemleri yaparken kullanıcıların ses tonunu ve duygularını da analiz ediyor ve ona göre uygun cevaplar da veriyor.

Windows 11'in sevilen özelliği Windows 10'a geldi... Artık tek bir tuşla kullanabilirsiniz

Örneğin, Copilot'a e-posta göndermeniz gerektiğini söylediğinizde, size kiminle e-posta göndermek istediğinizi soruyor. Eğer e-posta göndermek istediğiniz kişi sizin için önemli biri ise, Copilot size nazik ve saygılı bir şekilde hitap ediyor. Eğer e-posta göndermek istediğiniz kişi sizin için önemsiz biri ise, Copilot size daha kısa ve net bir şekilde hitap ediyor.

COPİLOT WİNDOWS 10'DA NASIL ÇALIŞIR?

Yapay zeka destekli bu asistanı aktif hale getirmek için, Windows 10  KB5032278 yapı numaralı ve isteğe bağlı son güncellemeyi yüklemeniz gerekiyor. Güncelleme tamamlandıktan sonra ChatGPT benzeri bu asistanı kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Kaynak: Thurrot

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...