Microsoft, Windows 11 işletim sistemi ile kullanıma sunduğu Copilot asistanı Windows 10 için de aktif etti. Peki yapay zekalı asistan Windows 10'da nasıl kullanılır?
Yapay zekaya yönelik atilimlariyla dikkat çeken Microsoft, BingChat'in ardindan yapay zekali asistani Copilot'u da Windows 11'den baslayarak kullanicilara sundu. Henüz Windows 10 için bu asistanin gelecegi beklenmiyordu. Ama geçtigimiz aylarda teknoloji devi eski isletim sistemi için de bu asistanin gelecegini dogruladi. Hatta istege bagli olarak yayinlanan son Windows 10 güncellemesi ile Copilot'u kullanabilmek mümkün hale geldi.
Copilot'un en önemli özelliklerinden biri, Windows 10'un yerlesik arama motoru olan Bing ile entegre olmasi. Bu sayede kullanicilar, Copilot'a sorular sorarak veya arama yapmak istedikleri anahtar kelimeleri söyleyerek Bing'den bilgi alabiliyorlar. Diger yandan bu asistan, Bing'in sundugu sonuçlari sesli olarak cevaplayabiliyor.
Copilot'un diger bir özelligi de, Windows 10'un diger uygulamalariyla uyumlu çalismasi. Yapay zeka destekli asistan, kullanicilarin e-posta göndermek, takvim ayarlamak, dosya paylasmak, müzik dinlemek, video izlemek gibi çesitli islemleri kolayca yapmalarina imkan sunuyor; bu islemleri yaparken kullanicilarin ses tonunu ve duygularini da analiz ediyor ve ona göre uygun cevaplar da veriyor.
Örnegin, Copilot'a e-posta göndermeniz gerektigini söylediginizde, size kiminle e-posta göndermek istediginizi soruyor. Eger e-posta göndermek istediginiz kisi sizin için önemli biri ise, Copilot size nazik ve saygili bir sekilde hitap ediyor. Eger e-posta göndermek istediginiz kisi sizin için önemsiz biri ise, Copilot size daha kisa ve net bir sekilde hitap ediyor.
Yapay zeka destekli bu asistani aktif hale getirmek için, Windows 10 KB5032278 yapi numarali ve istege bagli son güncellemeyi yüklemeniz gerekiyor. Güncelleme tamamlandiktan sonra ChatGPT benzeri bu asistani kullanmaya baslayabilirsiniz.