Tgrt Haber

Windows 10 kullanıcıları bu gelişmeye üzülecek… Yeni özellik Windows 11’e geliyor!

27 Ağustos 2023 10:01 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 10:03
Windows 10 kullanıcıları bu gelişmeye üzülecek… Yeni özellik Windows 11’e geliyor!

Microsoft, Windows bilgisayarlar için yeni bir özelliği getirmeye hazırlanıyor. Ancak bu yenilikten Windows 10 kullanıcıları faydalanamayacak.

Yazılım devi Microsoft​, son özellikleri Windows 11​ kullanıcılarına güncelleme yolu ile getiriyor. Bununla birlikte  daha önceki Windows 10​ için de güncelleme yayınlanıyor, fakat bu işletim sistemine artık herhangi bir özellik eklenmiyor.

Windows 10’un artık yazılımsal olarak eskide kalması, bazı yeni özelliklerden de yoksun olacağını işaret ediyor. Öyle ki yakın zamanlı bir Intel​ raporuna göre yeni nesil Wi-Fi 7teknolojisi, Windows 11 ve üstü versiyonlar için desteklenecek.

Wİ-Fİ 7, WİNDOWS 10’DA DESTEKLENMEYECEK

Chip’in haberine göre paylaşılan bir belge, yeni Wi-Fi standardı için desteklenen platformlar olarak Windows 11, Linux ve ChromeOS listeleniyor. Fakat Windows 10’un söz konusu listede yer almadığı görüldü.

Sızdırılan belgede, Windows 10 ve daha eski işletim sistemlerini kullanan kullanıcıların önümüzdeki yıl piyasaya çıktığında Wi-Fi 7'den faydalanamayacağını doğrulandı.

https://twitter.com/g01d3nm4ng0/status/1694318820096147957?s=20

Geçtiğimiz günlerde bu belgeyi sızdıran @g01d3nm4ng0 tarafından X üzerinde yayınlanan belgede, yeni Wi-Fi standardı için desteklenen platformlar olarak Windows 11, Linux ve ChromeOS listeleniyor. Windows 10'un desteklenmeyeceği açıkça belirtilmese de bu mantıksız bir çıkarım değil.

Wi-Fi 7'nin, üstün güvenilirliği, menzili ve güç verimliliğinin yanı sıra Wi-Fi 6'dan potansiyel olarak beş kata yakın daha yüksek hızlar sunmak için bazı ileri veri iletim teknikleri sağlaması bekleniyor. Intel yeni teknolojiyi 2024 gibi erken bir tarihte kullanıma sunma konusunda başrolü üstleniyor, dolayısıyla bu sızıntının nereden geldiği şaşırtıcı değil.

Bununla birlikte, Windows 10'un (ve Windows'un eski sürümlerinin) yeni Wi-Fi standardını desteklemeyecek olması, muhtemelen Intel'in hatası değil. Kabul edelim, Windows 10'u eninde sonunda bırakmak zorunda kalacağız. Windows 12'nin ufukta görünmesiyle birlikte, bazı yeni özelliklerin Windows 10 için uygun olmaması kaçınılmazdı.

 

Kaynak: Chip

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...