Tgrt Haber

Windows 10 ve Windows 11 kullanım oranları açıklandı: En çok hangisi tercih ediliyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Counterpoint
05 Haziran 2023 15:28 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 15:30
Windows 10 ve Windows 11 kullanım oranları açıklandı: En çok hangisi tercih ediliyor?

Microsoft'un, Windows 10'a halef olarak getirdiği yeni güncellemesi Windows 11 ve bir önceki işletim sistemi Windows 10'un kullanım oranları açıklandı.

Bilgisayarlar için gelen son büyük güncelleme Windows 11​'di. Ancak son verilere göre kullanıcılar hala yeni sürüme geçmeye hazır değil gibi. Sadece bu da değil, Windows 11'e geçen bazı kesimlerin de Windows 10​'a geri döndüğü ortaya çıktı. Peki en çok hangi işletim sistemi​ tercih ediliyor?

Windows 11'in pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft, görünüşe bakılırsa bu hedefinde biraz tökezledi. İşte Statcounter araştırma şirketine göre Windows işletim sistemlerinin kullanım oranı...

EN ÇOK WİNDOWS 10 KULLANILIYOR

Statcounter'a göre Mayıs 2023'te Windows 11 pazar payı %22,95'e düştü. Bu düşüş, Windows 11'in %23,11'e tekabül ettiği Nisan ayına kıyasla oldukça küçük. Ancak büyüme yerine düşüşün yaşanması da Microsoft'un başarısıyla ilgili tartışmaları gündeme getirdi.

Windows 10 ve Windows 11 kullanım oranları açıklandı: En çok hangisi tercih ediliyor?

Diğer yandan Windows 11 yaklaşık 1,5 yıldır piyasada olmasına rağmen halen Windows 10 kullanıcılarının büyük çoğunluğunu kendine çekemedi. Nitekim Windows 10 pazar payını biraz daha artırarak %71,9'a kadar ulaştı ve Windows'un en çok kullanılan işletim sistemi unvanını da korudu.

Aynı zamanda, Windows 7% 3,6'lık bir paya ve Windows 8 -% 1,09'luk bir paya sahip. Son olarak Windows XP'nin %0,32'lik bir payla halen kullanıldığını da belirtelim. 

Windows 11'e olan ilgideki bu düşüşün nedenleri henüz tam olarak anlaşılmış değil. Zira nisan ayının sonunda Microsoft, Windows 10 özellik güncellemelerinin sona erdiğini duyurmuştu. Dolayısıyla bu hamlenin ardından Windows 11'de bir ihtimal yükseliş gerçekleşebilir.

Kaynak: Statcounter
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

 

Kaynak: Counterpoint
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...