Tgrt Haber

Windows 11 ile kullanıcıların yetkisi artıyor: Microsoft'tan dikkat çeken güncelleme

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
18 Ağustos 2023 13:02 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 13:04
Windows 11 ile kullanıcıların yetkisi artıyor: Microsoft'tan dikkat çeken güncelleme

Windows 11 ile bir önemli değişiklik daha olacak. Test sürümlerine göre Microsoft, kullanıcıların sistem üzerindeki yetkisini artıracak.

Yazılım devi Microsoft​, Windows 11​ ile kullanıcılara sorunsuz bir işletim sistemi deneyimi sunmak istiyor. Bu her ne kadar çok mümkün olmasa da, yeni güncellemeler en azından bazı kısımlarda umut veriyor.

Bir bilgisayar ve akıllı telefon için depolamayı en çok işgal eden uygulamalar, genellikle yerleşik olarak firma tarafından entegre edilen uygulamalardır. İşte Microsoft, kullanıcıların yetkisini artırarak bazı sistem uygulamalarının kaldırılmasına izin verecek. İşte ayrıntılar…

YERLEŞİK UYGULAMALAR KALDIRILABİLECEK

Microsoft, Windows 11'in daha hızlı ve daha güvenli çalışmasını sağlamak için işletim sisteminde bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

 Bu değişikliklerden biri de kullanıcıların daha fazla yerleşik uygulamayı kaldırabilmesi. Bu sayede, bilgisayarınızda ihtiyacınız olmayan veya kullanmadığınız uygulamaları silerek disk alanından ve sistem kaynaklarından tasarruf edebilirsiniz.

Microsoft, Windows 11 ile birlikte kaldırılabilir yerleşik uygulamaların sayısını beta sürümlerinde şimdiden artırdı. Örneğin, Paint 3D, Skype, Hesap Makinesi, Takvim, Posta, Haritalar, Haberler, Hava Durumu, Fotoğraflar ve daha fazlasını kaldırabilirsiniz. Bu uygulamaları kaldırmak için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler bölümüne gidin ve listeden istediğiniz uygulamayı seçin. Ardından Kaldır düğmesine tıklayın ve işlemi tamamlayın.

Windows 11’in daha geniş depolamaya sahip olarak şişkinliğini alan Microsoft, bunu yerleşik uygulamaların kaldırılmasıyla da gerçekleştiriyor.

Eğer sizler de Insider kullanıcısı iseniz yerleşik olarak artık daha fazla uygulamayı kaldırabilirsiniz. Ancak değilseniz, önümüzdeki aylarda gelecek güncellemeleri beklemenizde fayda var.

Kaynak: The Verge
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...