Tgrt Haber

Windows 11’de bir dönem sona erdi: Cortana'nın fişi çekildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
11 Ağustos 2023 14:37 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 14:41
Windows 11’de bir dönem sona erdi: Cortana'nın fişi çekildi

Microsoft, Windows 11’de çok fazla kullanılmayan asistanı Corta’nın fişini çekti. Yerine gelecek yeni asistan da belli oldu.

Microsoft​, Windows 11​ ile işletim sistemi özelinde bazı işlevleri ekledi bazılarını ise kaldırdı. Yapay zeka​ trendini takip eden teknoloji devi yakın zamanda Copilot​ asistanını beta kullanıcıları için devreye aldı.

Ancak Copilot’un çıkışı ile eski asistanın fişi de çekildi. Windows kullanıcılarının çok fazla ihtiyacı olmadığı Cortana uygulaması kapatıldı.

MİCROSOFT, CORTANA’YI KAPATTI

LOG’da yer alan habere göre, Microsoft Cortana, geçtiğimiz aylarda yıl sonunda Windows 10 ve Windows 11 özelinde desteğini kaybediyor haberiyle gündeme gelmişti.

Bu konuda şirket tarafından yapılan açıklamada, “2023’ün sonunda Windows’taki Cortana’yı artık bağımsız bir uygulama olarak desteklemeyeceğiz” açıklamasına yer verilmişti.

Windows 11’de bir dönem sona erdi: Cortana'nın fişi çekildi

Geçtiğimiz günlerde ise şirket bir açıklama yaparak ağustos ayı itibarıyla Windows’ta Cortana’yı artık desteklemeyeceğini açıkladı.

Şimdi ise Microsoft sözünü tutmuş gibi duruyor. Zira Windows 11 için hazırlanan Cortana uygulaması kapatıldı. Asistan artık sadece Outlook Mobile’da çalışmaya devam edecek ve daha sonrasında da kapatılacak.

İlerleyen dönemde ise kullanıcılar, yeni asistan Copilot ile tanışacak. Şu anda beta testlerindeki asistan, yapay zekayı temel alıyor.

Kaynak: The Verge
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Anonim 13 Ağustos 2023 01:57

Acaba ne işe yarardı bu makine

Sonraki Haber Yükleniyor...