Tgrt Haber

Windows 11’de ekran kaydı nasıl alınır? 2 adımda ekran kaydı alma

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 16:46 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 16:50
Windows 11’de ekran kaydı nasıl alınır? 2 adımda ekran kaydı alma

Windows 11’de ekran kaydı nasıl alınır? Microsoft’un yerleşik olarak sunduğu özellik sayesinde kaydetmek istediğiniz içeriği hiçbir uygulamaya gerek duymadan kayda almak mümkün.

Windows işletim sistemi, Apple’ın Mac modellerine kıyasla çok farklı özellikler taşıyor. Bu nedenle her iki bilgisayarı daha önce kullanmadıysanız durum farklı olabiliyor. 

İşlevsellikten bahsetmişken, Windows 11’de izlediğiniz bir YouTube​ içeriği veya başka bir videoyu ekran kaydına alabilmek mümkün. Çoğu kişi alternatif bir uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu belirtse de, Windows’un yerleşik uygulamaları ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Peki Windows 11’de ekran kaydı nasıl alınır? En kolay yoldan ekran kaydedici açma…

Windows 11’de kolay yoldan ekran kaydı alma

Windows’un piyasaya çıktığı tarihten bu yana yerleşik bir Ekran Alıntısı aracı bulunuyor. Güncellenen Ekran Alıntısı Aracı ile standart ekran görüntüleri almanın yanı sıra, videoları da kaydedebilirsiniz. 

EKRAN ALINTISI İLE KAYIT ALMA

Ekran Alıntısı Aracı’nda ekran kaydını başlatmak için, bu programı Başlat menüsü üzerinden arama yaparak açmanız gerekiyor. Video kayıt işlevi için üst araç çubuğunda video kamera simgesine tıklamanız gerekiyor.

Windows 11’de ekran kaydı nasıl alınır? 2 adımda ekran kaydı alma

Yeni düğmesine bastığınızda Ekran Alıntısı Aracı, ekranı kaydetmek istediğiniz bölümü seçmeniz imkan sağlayan artı şeklinde bir işarete dönüşecek. Kaydı başlatmak için de ‘Başlat’ düğmesine basmanız yeterli. Üç saniyelik zamanlayıcının ardından kayıt işlemi başlayacaktır.

GAME BAR İLE KAYIT ALMA

Bir diğer yöntem ise Game Bar ile ekran kaydı alma. Xbox Game Bar oyunlar için tasarlansa da, pek çok ekran kaydını almanıza da imkan tanıyor. 

Bunu açmak için de Windows+G tuşlarına basmanız gerekiyor. Ardından yakalama penceresini açmak için Kamera simgesine basın. Mikrofon simgesine tıklayarak mikrofonu etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz. 

Windows 11’de ekran kaydı nasıl alınır? 2 adımda ekran kaydı alma

Kaydı başlatmak için Kayıt simgesine basın. Kaydı bitirmek için de Durdur demeniz yeterli. Kayıtları görmek için de Tüm yakalamaları göster yazan yere tıklayın. Hepsi bu kadar.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...