Tgrt Haber

Windows 11'den ortalığı kasıp kavuracak yenilik: Artık WinRAR'a gerek kalmayacak!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Microsoft Blog
24 May 2023 17:35 - Güncelleme : 25 May 2023 12:28
Windows 11'den ortalığı kasıp kavuracak yenilik: Artık WinRAR'a gerek kalmayacak!

Microsoft, Windows 11 için geliştirdiği yeni özellikleri açıkladı. Kullanıcıların on yıllardır beklediği RAR ve 7-Zip formatlarını Windows'a entegre ettiğini duyurdu.

Hem Windows 11​'in önceki sürümlerinde hem de Windows 11'den önceki işletim sistemlerinde yerleşik olarak zip uzantılı dosyalar destekleniyor olsa da, kullanıcılar rar ve tar gibi sıkıştırılmış dosyaları açmak için WinRAR ve benzeri üçüncü taraf yazılımlara ihtiyaç duyuyordu.

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için önemli bir yenilik duyurdu. Artık Windows 11, RAR ve 7-Zip gibi dosya formatlarını doğrudan işletim sistemine entegre ediyor. Bu gelişme, kullanıcıların rar ve 7-Zip dosyalarını ek yazılımlara ihtiyaç duymadan kolaylıkla açabilecekleri anlamına geliyor.

WİNDOWS 11'E YEREL RAR DESTEĞİ

İşletim sistemi artık doğrudan bu dosya formatlarını destekleyeceği için kullanıcılar daha basit ve hızlı bir şekilde sıkıştırılmış dosyaları açabilecek ve dosyaları bu formatlara göre sıkıştırabilecek.

Windows 11'den ortalığı kasıp kavuracak yenilik: Artık WinRAR'a gerek kalmayacak!

Microsoft, rar ve 7-Zip'e ek olarak tar ve gz gibi libarchive açık kaynak projesini destekleyen bütün sıkıştırılmış dosya formatlarını da Windows 11'e eklediğini açıkladı.

Microsoft'un Windows'tan sorumlu Baş Ürün Yöneticisi Panos Panay, gelişmeyi "Artık daha gelişmiş arşiv işlevselliği performansıyla birlikte Windows'ta sıkıştırma yapabileceksiniz" ifadeleriyle duyurdu.

WİNRAR HALA KULLANILABİLECEK

İsteyenler rar ve 7-Zip dosyalarını açmak için WinRAR'ı veya başka programları kullanmaya devam edebilecek. Ancak sıkıştırılmış dosyaların doğrudan Windows tarafından desteklenmesi kullanıcıları üçüncü taraf yazılım yükleme zorunluluğundan kurtardığı için oldukça önemli bir gelişme denebilir.

Bu arada Windows 11'e yapay zeka destekli Copilot asistanı da eklendi. Panos Panay'a göre Copilot, Windows'un mevcut özelliklerini geliştirecek.

Windows Copilot ayrıca ChatGPT ve Bing ile desteklenen eklentilere de sahip. Kullanıcılar merak ettikleri soruları Copilot'a sorabilecek ve tıpkı bir arama motoru gibi yapay zekayı kullanabilecek.

Kaynak: Microsoft Blog

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Microsoft Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...