Tgrt Haber

Windows 11’in Paint uygulaması yıllar sonra değişti: Merakla beklenen yenilik geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: microsoft blog
04 Haziran 2023 10:45 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 10:49
Windows 11’in Paint uygulaması yıllar sonra değişti: Merakla beklenen yenilik geldi

Microsoft, Windows işletim sisteminde görsel olarak pek çok makyaj yaptı. Şimdi uygulamalar da buna uyum sağlayacak şekilde güncellenmeye devam ediyor ve son güncelleme de Paint için geldi.

Windows 11​, Microsoft’un şu an için en güncel işletim sistemi. Piyasaya çıktığında kısa sürede popülerlik yakalayan bu güncelleme, görsel ve performans açısından hem yeni hem de gelişmiş özelliklerle geldi.

Sistem genelinde önemli yeniliklere yer verilirken Microsoft​ uzun süre sonra bir uygulamaya daha el attı.

Paint için karanlık mod geldi

Donanımhaber’e göre Microsoft, Dev ve Canary kanallarındaki Insider üyelerinin Paint uygulamasının yeni sürümünü (11.2304.17.0) indirebileceklerini açıkladı.

 Bu sürümün içerisinde karanlık mod özelliği de bulunuyor. Eğer Windows 11’i karanlık modda kullanıyorsanız Paint, artık varsayılan olarak sistem temasını kullanacak. Ayrıca uygulamanın ayarlar bölümünden de bu özelliğe erişilebilecek.

Windows 11’in Paint uygulaması yıllar sonra değişti: Merakla beklenen yenilik geldi

Karanlık moda ek olarak, Dev ve Canary Insider'lar için yeni Paint uygulaması, yakınlaştırma modu için bazı yeni özellikler ve iyileştirmelerle güncelleniyor. Klasik ön ayarlar hala mevcut, ancak artık yakınlaştırma kaydırıcısında daha hassas yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapılabilecek. Ayrıca istenilen yakınlaştırma değeri de ayarlanabilecek.

Windows 11’in Paint uygulaması yıllar sonra değişti: Merakla beklenen yenilik geldi

Öte yandan yazılım devi Microsoft, Paint uygulamasının tasarımında da ufak değişiklikler yaptı.

 Paint gibi eski uygulamalar, halihazırda Windows 11’in tasarım sitiliyle uyuşmuyor. Güncelleme ile iletişim kutuları değiştirilerek uyum sağlanacak. Microsoft, Paint için klavye kısayolu desteğini geliştirdi. Bu özelliklerim tamamının Windows 11’in standart sürümü için ne zaman kullanılabilir olacağı belirsiz. Ancak önümüzdeki haftalarda yeni Paint sürümünün erişilebilir olmasını bekliyoruz.

Kaynak: Microsoft Blog
Derleme: Tgrthaber

Kaynak: microsoft blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...