Tgrt Haber

Windows'ta 'Türkiye' değişikliği: Artık yeni isimle anılacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Microsoft
18 Ekim 2023 10:47 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 10:48
Windows'ta 'Türkiye' değişikliği: Artık yeni isimle anılacak

Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin son güncellemesinde Türkiye'deki kullanıcılarını ilgilendiren bir değişim yaptı. Eskiden "Turkey" olan ülke adı "Türkiye" olarak güncellendi.

Türkiye​ Cumhuriyeti'nin uluslararası isminin "Turkey" yerine "Türkiye" olarak kullanılması için son adım geçen yıl atılmıştı. Birleşmiş Milletler​'de (BM) ülkemizin resmi adı Türkçe'deki ile aynı olmuştu.

Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketler de bu konuda gerekli düzenlemeyi yapıyor. Microsoft​, bilgisayar işletim sistemi Windows 11​ için yayınladığı "build 22621.2500" kodlu yazılım güncellemesiyle "Turkey" kelimesini kaldırarak, "Türkiye"yi eklediğini duyurdu.

WİNDOWS 11'DE TÜRKİYE YENİLİĞİ

Microsoft'un internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: "Bu güncelleme, İngilizce'deki 'Republic of Turkey' adını değiştirir. Yeni ad 'Republic of Türkiye'dir."

Turkey kelimesi İngilizce dilinde 'hindi' anlamına geliyor, bu sebeple Türkiye'nin uluslararası alanda bu isimle anılması tepkilere neden oluyordu. Geçen sene Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin talebinin ardından yabancı dillerde 'Turkey' olarak kullanılan ülke adını 'Türkiye' olarak değiştirdi.

Yeni Windows güncellemesi şu anda Microsoft Insider programına kayıtlı olan kullanıcıların erişimine açıldı. Önümüzdeki günlerde herkese açık hale gelmesiyle beraber Windows 11 bilgisayarlarda "Türkiye" dönemi başlayacak.

Öte yandan benzer bir güncellemenin Windows 10 sürümüne de gelmesi bekleniyor, ancak Microsoft'un bu konuda resmi bir açıklaması yok.

Kaynak: Microsoft

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...