Tgrt Haber

WordPress dünyasını kasıp kavuran yeni virüs

17 Aralık 2014 18:14
WordPress dünyasını kasıp kavuran yeni virüs

Rusya kaynaklı olduğu söylenen bir virüs, WordPress altyapısı kullanan siteleri ve kullanıcılarını tehdit ediyor. Soaksoak ve yeni ortaya çıkan eklenti virüsü siteleri tehdit ediyor.

An itibariyle 100 binden fazla WordPress altyapısına sahip blog ve sitenin etkilendiği Rus yapımı virüs hakkında uzmanlar uyarıyor. "Slider Revolution" ya da "RevSlide" adlı WordPress eklentisinden kaynaklanan bir açığı kullanan virüsün siteleri etkilediği ve site ziyaretçilerine zarar verdiği rapor ediliyor. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan Soaksoak tehlikesiyle sarsılan WordPress temelli siteler ve ya bazı eklentileri kullanan sitelerin bu yeni virüsten de etkilendiği belirtiliyor. Sucuri isimli bir güvenlik sitesinde yayınlanan raporlara göre hem SoakSoak, hem de yeni ortaya çıkan bu eklenti virüsünün hem sitelere hem de kullanıcılara zarar verebileceğinin altı çiziliyor. Google, soaksoak ve yeni eklenti virüsüyle alakalı olarak 11 binden fazla siteyi şüpheli olarak işaretlemesi de durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...