Tgrt Haber

Xbox Console Companion için Microsoft desteği sona eriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin
31 Temmuz 2023 09:46 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 09:49
Xbox Console Companion için Microsoft desteği sona eriyor

Microsoft, ilk olarak Windows 10Xbox olarak başlattığı daha sonra da adını Xbox Console Companion olarak değiştirdiği hizmetine desteğini kesiyor.

Oyun bölümünde zaman zaman değişiklikler yapan Microsoft​, 2024’te kullanıma sunup, adını Xbox​ Console Companion olarak değiştirdiği Windows 10​ Xbox uygulamasını kullanımdan kaldırıyor.

Hem logo hem de isim değişikliğine uğrayarak Xbox Companion olan hizmet, Windows 11​ desteğine de sahip. Ancak Microsoft, bu uygulamayı kullanımdan kaldırarak yakında Xbox konsolları için tek resmi Microsoft Windows uygulaması olarak değiştirecek.

28 AĞUSTOS’TA KULLANIMDAN KALDIRILACAK

Xbox destek sitesinde paylaşılan bir duyuruda, Microsoft şu açıklamalara yer verdi:

‘’ 28 Temmuz 2023 tarihinde, Windows'taki Xbox Console Companion uygulamasının 28 Ağustos 2023 tarihinde kullanımdan kaldırılacağını duyurmuştuk. Bu durumdan etkilendiyseniz ve Windows cihazınızda Xbox oyunları, hizmetleri ve topluluklarıyla etkileşim kurmaya devam etmenin yollarını arıyorsanız, Windows için Xbox uygulaması sizi Windows cihazınızda Xbox ve oyunlarla ilgili her şeye bağlı tutacaktır.’’

Xbox Console Companion için Microsoft desteği sona eriyor

Xbox Console Companion uygulamasının yakında kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte Windows 10 ve 11 kullanıcıları Xbox uygulamasını kullanmaya yönlendiriliyor. Bu uygulama, bilgisayar sahiplerinin bilgisayar oyunlarını indirip oynamalarına, yerel ağlarındaki Xbox konsol oyunlarını bilgisayarlarında uzaktan oynamalarına, Xbox Game Pass Ultimate'a abone olmaları halinde Xbox Cloud Gaming'e erişmelerine ve daha pek çok şeye olanak tanıyor.

Ayrıca mayıs ayında yapılan güncelleme ile bu hizmete, bilgisayarda oyun oynamaya devam ederken Xbox arkadaş listenizi ve sohbet pencerenizi görüntüleyebilme özelliği de eklendiğini belirtmekte fayda var.

Kaynak: Neowin
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: Neowin

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...